Shopping

Tisdagen inleddes med att Elsa åkte iväg ochjobbade medan jag stannade i sängen för att ta det lite lugnt och lata mig.Åter igen tog det mer tid än man kanske skulle vilja och Elsa kom hem liteinnan lunch. Det gjorde att vi bestämde oss för att inte åka in till New Yorkidag heller utan titta på andra delar av omgivningen, närmare bestämt tvåshoppingcenter som heter Woodbury Common och Garden State Plaza.

Vi började på Woodbury Common som är ettganska ovanligt shoppingcenter i amerikanska ögon sett, det är nämligen inteallt under ett tak. Hela konceptet bygger i stället på att det ligger som enlite by där varje affär är ett eget hus eller i alla fall har en egen ingångtill huset där den ligger. Dessutom är det bara enplanshus, vilket inte ärspeciellt vanligt när det gäller amerikansk shopping. Många köpcentrum är fleravåningar höga och det är inte ovanligt med affärer som tar upp flera våningar.Hur som helst, på Woodbury Common köper man märkeskläder och märkesaccessoarerbilligt. Inte lika billigt som i Chinatown för det är den äkta varan, men ändåbilligt. Vi hittade jeans (Levis och DKNY) båda två som vi tyckte mycket om såde köpte vi.

Efter en snabb lunch på Woodbury Common bardet vidare till Garden State Plaza som är ett lite mer standardiseratamerikanskt shoppingcenter. Det är ungefär av samma storlek som Palisades, dvs.ca 150 affärer, men bara två våningar. Vi bestämde oss för att vi skulle gågrundligt till väga den här gången så vi gick helt enkelt runt helaanläggningen i vänstervarv, en våning i taget. Vi köpte inte något där, utom enmunk, det var mest kul att gå runt och titta. Vi tänkte att vi skulle gå på biomen hittade inget vi ville se som passade tidsmässigt, i stället åkte vi hemtill Nyack för en hemmakväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.