Jobb och bröllopsdagsmiddag

Måndagen började som måndagar brukar börja,med att man ska jobba. Sagt och gjort Elsa och jag åkte in till volvo för attarbeta. Eller egentligen var planen att Elsa skulle jobba och jag skulle tittapå men jag blev minsann satt i lite arbete jag också. Jag kollade och flyttadepå bilar samt lekte tolk/hieroglyftydare när Elsas enkäter skulle mata inenkätsvar. Det var dock roligt att träffa allt folk som Elsa pratat om. Detverkar lite som om Elsa och Emma varit något av kontorets apor, alla vet vilkade är och de flesta försökte att hålla sig väl med dem för att få en merfördelaktig placering i ”kön” för att få låna bilar.

Efter en lång och ansträngande dag, säkert treoch en halv timme (Elsa sa att det skulle nog gå på en timme), blev det matdagsoch vi besökte ett av Elsas favoritställen: Panera Bread, som är något av ettamerikaniserat bageri/kondis. Man äter sallad, soppa eller macka där ochdricker kopiösa mängder läsk till. Jag åt kycklingmackor och Elsa åt sallad ochsallad, närmare bestämt Caesarsallad och Tomat- och mozzarellasallad.

När maten var avklarad konstaterade vi att detfanns väldigt lite tid för att åka och titta på New York den här dagen så istället begav vi oss ut på en liten utflykt och tittade på gränsen mellan NewJersey och New York, som råkar gå mitt i Hudsonfloden. Det var en trevlig litenrastplats där vi satt och pratade ett bra tag innan vi åkte på en shoppingturtill Palisades mall. På det stora hela är det en ganska trevlig mall med enlagom blandning av billiga affärer där man hittar saker man vill köpa och”fina” affärer där man bara tittar och förfäras över priserna. Elsa hittade tvåpar skor på rekordtid, ett par kängor och ett par sandaler, och Johannes köpteett par tröjor.

På kvällen var det dags för en av de storakulinariska höjdpunkterna för resan, den något försenade bröllopsdagsmiddagen.Denna hade vi sedan länge bestämt skulle ätas på restaurangen The Melting Pot,som är en fonduerestaurang där man åt fyra rätter; ostfondue, sallad,köttfondue och chokladfondue. MYCKET gott och mysigt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.