Redwood och vingård

Idag gick resan norrut. Först åkte vi genom eukalyptusskogen längs highway 1 till Muir woods. Där gick vi in i nationalparken och tittade på jättestora (framförallt höga) redwoodträd. Det fanns dock inga som man kunde krama, så det får vi hitta senare. vi gick iaf runt en slinga på ungefär 1.6 km (1 mile) och tittade på de häftiga träden. Tydligen så har de väldigt tjock bark plus att de är skyddade mot bakterier mm, så de klarar av t ex skogsbränder. På vissa såg man att det brunnit. ”Såren” såg ganska nya ut, men den senaste branden var visst för över hundra år sedan.

Var man riktigt liten kunde man krypa igenom hela stocken


Man kunde få plats innuti träden

Brevid stigen gick ett par hjortar och betade, helt oberörda av alla turisterna som fotade dem.


Utsikt

När vi tittat klart på träden åkte vi till Napa, åt lite kinamat och gick sedan på guidad visning på Robert Mondavis vingård. Vi fick veta hur man gjorde vinerna, smaka vindruvor, titta i vinkällaren och smaka viner.


Vinprovning


Vindruvor

Efter det styrde vi kosan mot San Francisco igen, via en lång bilkö och RadioShack för att köpa en FM-tuner så att vi kan lyssna på iPoden i bilradion. Nu har vi kommit hem igen (det tog bara två och en halv timme, mot en och en halv timme dit) och är på väg till en irländsk pub för att testa ölen och underhållningen.

Tillägg: Om ni ska köpa en bil, köp inte en Chevrolet Malibu… Styrningen är väldigt spännande, bromsarna ”hoppar” och låter, gaspedalen och förarsätet är obekvämt och så vidare och så vidare. Det enda bra är att den rullar och inte har ett allt för dåligt gas milage. Johannes tycker dock att den är rätt ok…

Färdväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.