Hemma igen

Nu har jag kommit hem igen efter en helt hundlös sommar i USA. Sommaren har varit jättebra (se mer här http://blog.blomsterhundar.se) men jag har saknat Johannes och Ludde jättemycket. Nu ska det bli skoj att dra igång med träningen igen och se om det kanske kan bli någon tävling också.

Johannes och jag kom hem från San Francisco i lördags och i söndags kom mina svärföräldrar till oss och lämnade Ludde. Han blev jätteglad att komma hem igen och hade verkligen inte glömt bort mig! Han luktade dock väldigt illa (han brukar inte lukta mycket) och pälsen var riktigt raggig så han åkte rätt in i duschen. Efter en schamponering fick han vara hemma hos husse medan jag åkte till Torslanda (som förresten är _riktigt_ långt bort, tog ju en halvtimme att åka dit) för att hjälpa till på Goldenklubbens valpkurs och grundlydnadskurs. Det var tio valpar (supersöta, jag ville ta hem allihop) och tio unghundar. De fick träna mycket kontakt och lite inkallning.

I måndags gick jag ut i skogen för att se om jag hittade någon svamp. Jag hittade iaf några stycken så det blev svampmackor när jag kom hem. Ludde var helt tokig i skogen och sprang som bara den, han hade väldigt mycket överskottsenergi. Han har iaf inte glömt bort så mycket av det vi tränade innan han åkte, men det har å andra sidan inte mirakulöst blivit bättre så vi måste fortsätta träna på inkallning och stoppsignal.

I tisdags åkte vi till Hjällbo och hälsade på Emeli och hennes storpudelvalp Nemi. Nemi tyckte att Ludde var lite läskig, men när hon fått hälsa i sin takt var han riktigt rolig. Vi gick ut i skogen för att fota lite, jag ska lägga ut bilderna sen.

I onsdags hälsade vi på hos Amanda och Porter (tollare). Vi gick en sväng och körde lite apportering. Ludde var ganska duktig, men sen tröttnade han. Det var iaf bra att jag ”provkörde” dit så att jag hittar eftersom jag skulle dit tidigt på torsdagmorgonen och lämna Ludde. På kvällen planerade Emma, Johanna och jag lite inför allmänlydnadskursen som börjar på torsdag.

I torsdags var jag i skolan länge så Ludde var hos Amanda och Porter. Det hade gått jättebra och han hade till och med varit duktig på att apportera. Sen var det dags för allmänlydnad på HiK. Det verkar vara en bra grupp och det fanns inte två hundar av samma ras, så det ska bli spännande att se hur de utvecklas.

I fredags var jag hemma och plockade i lägenheten. Johannes var inte hemma men jag lyckades ändå gå upp klockan sex på morgonen och gå en långpromenad med Ludde. ”Mitt nya liv” består av att jag går upp klockan sex och äter frukost med Johannes, sen går vi tillsammans till hans jobb (eller halvvägs om jag ska till skolan klockan åtta) och sen går jag en långpromenad. Man hinner med väldigt mycket när man går upp så tidigt, men det är rätt jobbigt…

I lördags träffade vi Cissi och Dexter (golden) och gick en sväng runt Norra Långvattnet. Vi körde lite apportering och Ludde var jätteduktig. Jag skulle göra ett par markeringar på andra sidan en rishög, men gissa om jag lyckades kasta över rishögen… Nej, de första två markeringarna hamnade i rishögen så det blev lite stadgeträning också när jag plockade ner dummisarna.

I går var det kurs med goldenklubben igen. Det är otroligt vad valparna växer på bara en vecka. Duktiga är de iaf, både på kontakt, inkallning och stanna kvar. Grundkursen fick träna sitt kvar, ligg kvar, inkallning och gå fint. På förmiddagen pluggade jag lite och sen försökte jag köpa ett bord, men det gick inte att ta bort benen på bordet så jag ville inte ha det. Sen hämtade vi lite flyttkartonger åt Emma, handlade lite och åkte till Lillhagen för att sätta upp en hylla åt Johannes kusin. Medan han gjorde det hittade jag och Ludde en trevlig skog att gå omkring i. Johannes fotade lite på valpkursen och bilderna finns på Goldenklubbens hemsida.

Dexterbus

24 bild(er)

Nemibus

14 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.