Svampplockning

När vi kom till Växjö i fredags tog vi det ganska lugnt. Vi åt jättegod middag för att fira Eva (som fyllde femton). Det enda hundiga som hände var att Ludde rymde ner till Tomas och Lotta och deras två taxar. Det gör inte dem något att han kommer och hälsar på, men jag blir tokig på att han bara sticker (det är kanske 500 meter dit, så det är inte jättelångt). Resten av helgen har han iaf fått ha sele och släplina, och då har han inte rymt.

I lördags gick vi ner till Tomas och Lotta (fast Lotta var inte hemma) och hälsade på Ada (som inte var så intresserad) och fem månader gamla Kajsa som tyckte att det var jättekul att Ludde kom. Hon hoppade och skuttade för att nå upp till honom och han bara stod där och var snäll.

Sen gick vi ner till Carl och Sara för att hälsa på dem och Rapp. Carl var dock inte hemma, men de andra hälsade vi lite på. Rapp och Ludde sprang ett par varv runt huset innan vi gick hem för att äta middag. På vägen hann jag även med att göra ett par lägganden (kommer bilder sen eftersom Johannes faktiskt hade med kameran) och träna lite fotposition. Ludde börjar bli duktig på att hålla kontakt längre sträckor, fastän vi bara tränar på att hålla kontakt i första steget för tillfället.

Efter maten åkte mamma, jag och Eva till Vislanda marknad, där vi höll på att blåsa bort. Lite marknadsgodis blev det iaf. När vi kommit hem körde Johannes och jag moped ner till Billa (Ludde sprang) och hälsade på Tomas och Ingalill. De satt och rensade trattisar som de hittat, så nu måste jag också gå ut i skogen och se om jag hittar någon svamp. Lena och Magnus kom också förbi en sväng. Mac hade startat på sitt första jaktprov. Det hade inte gått så bra men det var nyttig träning. Nästa helg ska de på andjakt, så då får vi hoppas att han är duktig.

I går gick mamma och jag ut i skogen (Ludde fick förstås följa med) för att jaga svamp. På vägen ner var Ludde jätteduktig, stannade när jag sa till, kom på inkallning och stannade till och med självmant för att se så att vi var med. Dock blev det lite dumt när han som på belöning på en fin inkallning fick jaga en tennisboll… Bollen studsade in på en åker och Ludde sprang rätt in i elstängslet… Sen var han lite deppig en stund, men nere i skogen hade han glömt bort det. Mamma och jag hittade svamp nästan med en gång, så Ludde fick ligga och tugga på pinnar och undersöka skogen. Rätt som det var fick han ett ryck och sprang som en tok, men han höll sig hela tiden fint i närheten. Johannes kom ner med lite påsförstärkning (fyra nya papperspåsar) och körde lite miniuppletande med Ludde så att han fick göra något. När vi väl gick vidare fortsatte Ludde att vara duktig. Han undersökte skogen, badade i bäckar (och blev riktigt skitig) och sprang som en tok. Tänk om han kunde ha så mycket energi på träningen…

Efter en inte så uppskattad dusch, middag till oss och sedan lite fika, åkte vi in till stan för att plocka upp Emeli, Oscar och lilla Nemi innan vi satte kurs mot Göteborg. Väl hemma igen packade vi upp lite, åt varma mackor (med svampstuvning) och handlade. Ludde blev väldigt glad när Maja kom hem igen, så då passade de på att busa lite innan vi gick och la oss.

Taxbus

15 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.