Kantarellpajer

Vid min födelsedag firade vi med att bjuda föräldrarna+ på finmiddag. Först blev det minipajer med kantareller och prästost. De var väldigt goda, men stanningen ”stannade” inte utan rann bara iväg.

Minipajer med kantareller och prästost
Små frasiga pajer med smörstekta kantareller och mumsig fyllning är perfekt om man vill ha något som mättar.

Tid 30 min

4 portioner
200 g kantareller eller annan svamp
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk hackad persilja
1 stort ark filodeg

ÄGGSTANNING
1 ägg
1 dl mellanmjölk
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl riven prästost (17%)

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Rensa svampen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs svamp och lök i smör. Salta och peppra. Vänd ner persilja.

3. Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Dela arket i 4 delar. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp.

4. Lägg i svamp och lök. Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Häll äggstanningen i formarna, strö över ost och baka mitt i ugnen 15–20 min, tills degen känns frasig och äggstanningen har stelnat.

ENERGI PER PORTION 115 kcal
9 g fett, 6 g protein, 3 g kolhydrater

Receptet kommer från Laga Lätt nummer 8, 2007
http://lagalatt.se/recept/minipajer-med-kantareller/index.xml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.