Gott nytt år!

Nu är julen över, snart är det påsk :>> Nej, så var det kanske inte. Vi har iaf haft en väldigt bra jul-och nyårshelg. Först vill jag bara säga, skriv på Smällarupproret. Har man sett en hund som är rädd för smällare så ser man ingen anledning att tillåta det längre. Om man dessutom tänker på vad alla tungmetallar och skräp gör för skada i naturen blir det ännu mer angeläget att göra något.

 

Hemresan från Växjö gick jättebra. Trots att jag inte hade någon sittplats fick jag sitta hela vägen och behövde bara flytta på mig en gång. Det märks verkligen att både Ludde och Nemi är vana att åka tåg, för så fort vi hade kommit till rätta la de sig ner och somnade. När vi sen skulle in i bilen i Göteborg (Johannes kom och hämtade oss) var det en helt annan inställning. Ingen av dem ville in i bagaget…

 

Innan nyår passade vi på att göra i ordning i arbetsrummet (bli av med de sista flyttkartongerna) och åka och handla en massa. Nemi fick följa med för hon skällde så fort vi gick utanför dörren. Det är inte så snällt mot grannarna att lämna en skällande hund hemma… Istället satt hon i bilen och skällde. Här hemma har hon fått sova utan kompostgaller två nätter och det har gått jättebra, hon har till och med gått och lagt sig i sin hörna, men i natt ville hon inte alls vara still så då tog vi fram kompostgallret igen.

 

På nyårsafton var vi åtta åersoner och fem hundar här. Först gick vi en promenad med alla hundarna och de var jätteduktiga. Fyra av dem sprang och busade och den femte gick och nosade lååångt bort. Gissa vem som gick och nosade? Jo, Ludde naturligtvis. Det var två golden (Ludde och Dexter), en tollare (Porter), en lab (inlånad, Emma) och en pudel (Nemi). Porter är jätterädd för fyrverkerier, men sm tur var glömde han bort det helt när han var tillsammans med de andra hundarna. När vi kom hem igen lagade vi god mat. Först snittar, sen överbakad skaldjurssoppa, oxfilé provencal, rödvinsinkokta päron och sist en vit kladdchokladtårta och champagne.

 

Nyårsdagen blev väldigt lugn. Hundarna var minst lika trötta som oss, så vi sov en massa. I kväll ska jag till Svenska mässan och hjälpa till att bygga Goldenklubbens rasmonter och sen ska jag, Cissi, Ludde och Dexter vara där imorgon förmiddag. Vi var hos Annette och trimmade dem dagen före nyårsafton för att de skulle vara fina och representabla inför MyDog.

 

Efter det åker jag till Växjö, och Johannes kommer efter på torsdagen. På lördagen ska vi på berättarafton hos mamma och pappas grannar. På fredag ska jag till veterinären med Ludde och kastrera honom. Jag har funderat på det länge och nu bestämt mig för att göra det för att det ska bli lättare med valpen sen (Diesel som Johannes har bestämt att hon ska heta). Jag vill dessutom inte avla på honom, och det kanske kan få bukt med hans överdrivna fixering vid (löo)tikar och luktande på marken. Om han dessutom blir matfixerad kanske jag kan få honom att börja äta igen :>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.