Inkallningskurs

Efter tävlingen i lördags slappade vi i soffan och på kvällen åt vi kebabtallrik och hemmagjorda pommes innan vi hamnade i soffan igen för att titta på film med Eva och Crille.

I går var jag på inkallningskurs med Ludde och det var jättebra. Kanske inte jättemycket nytt, men praktik på allt jag läst om klickerträning (det var Canis i Göteborg som hade den), organiserade störningar och bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll. Det var en kombination av handtarget (tyst inkallning), skvallerträning och "hjärntvätt", dvs under en månad ska hundarna bara få göra rätt så att de verkligen lär sig att inkallning är superkul. Naturligtvis lägger vi på ett kommando också så att de kan komma på röstkommando med. Parallellt ska vi träna med organiserade störningar (med långlina om så behövs). Tänk om jag hade fått en sån här bra intro till klicker på första klickerkursen jag gick, då hade jag verkligen använt klicker ännu mer idag!

Till nästa gång (om en månad) ska vi träna på 2-4 störningar och jag valde bla något ganska svårt, "jakt" som jag ska simulera genom något som flyger iväg väldigt fort mha ett snöre. Jag ska bara värva någon som medhjälpare 😉

Ett svar på ”Inkallningskurs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.