Ensamma

Husse åkte till Luleå någonstans i söndags, så det är bara jag och hundarna hemma. Vi har tagit det ganska lugnt. Jag har just haft sista föreläsningen i skolan för den här läsperioden, nu är det inga föreläsningar på nästan två veckor. Ska bara fixa två inlämningsuppgifter så är jag färdig med båda kurserna jag läst den här läsperioden.

I måndags morse spydde Diesel igen tre gånger, så hon fick ingen mat till lunch. Eter att ha pratat med Jeanethe kom vi fram till att jag skulle försöka ge henne lite mat i omgångar och se vad som hände. Det funkade bra, och nu har hon inte spytt mer. I tisdags natt däremot blev Ludde dålig i magen så då fick jag gå ut med honom mitt i natten ett par gånger… Vet inte riktigt varför de blivit dåliga, med Diesel tror jag det är en bit tuggben som fastnat i magen och som hon nu äntligen lyckats spy upp. Med Ludde har jag ingen aning. Jag tror inte det är alla äppel de käkar, för det har de hållit på med en månad snart. Tar äpplena aldrig slut?

I övrigt har vi tränat inkallning, massor med frivillig kontakt (Ludde är helt fantastisk på promenaderna just nu, minus i tisdags natt då han rymde bort till en buske där någon matar en katt med blötmat… Jag brydde mig inte ens om att försöka kalla in, jag gick och hämtade honom. Tror knappt aldrig jag har sett honom springa så snabbt, och det var verkligen på långt håll han fick vittring på dem). Vi har även tränat släcka lyset, och det fixade Diesel väldigt fint på lyseknappen i köket i går. Sen gick jag och satte mig i soffan och efter en stund upptäckte jag att lyset i köket var tänt… Jag tycker bara jag har tränat släcka lyset, men hon lärde sig tydligen tända också, det var ju inte riktigt meningen 😉 Ludde släcker också lyset i köket de flesta gångerna. Jag ska köra lite till och fortsätta testa med lyseknappen i hallen (den är svårare för den sitter lite högre upp och är tvådelad). Jag har inte lagt på något kommando än utan väntar bara ut dem. Diesel börjar också bli en fena på att komma in i fotposition, hon svänger runt baken jättesnyggt. Idag tränade vi lite på att komma in rakt och lagom långt fram (jag vill ha hennes framtassar i höjd med eller lite framför mina fötter). Vi tränar också på ligg, hon är fenomenal på att ligga med armbågarna 1-2 cm ovanför marken så jag måste vara jättenoga när jag klickar så att hon verkligen har dem i backen. Det är bra att träna i hissen, för då säger det duns när hon får ner dem 😉 Ska även be Joni eller Shadi klicka åt mig för det är lättare att se från sidan.

Igår var det avslutning på valpkursen och Diesel var jätteduktig. Vi avslutade med en liten tävling som bestod av gå fint i koppel (eller egentligen gå fint vid vänster sida), sitt, sitt kvar i 10 sekunder, ligg, inkallning och trick. Vi fick 56 av 60 poäng, fullt på allt utom sitt kvar i 10 sekunder (där fick vi åtta, efter 5 sekunder undrade Diesel om hon verkligen gjorde rätt och testade att lägga sig istället. Jättesöt klickertränad hund ;-)) och tricket, där fick vi också åtta. Jag var supernöjd med tricket ändå, hon var uppe och duttade på lyseknappen (som var mycket trögare att släcka än vår hemma) som jag hade satt en post-it lapp på trots alla de andra hundarna runt omkring. Däremot undrade hon lite om hon verkligen skulle göra det och inte skulle lägga sig istället, haha. Jag tycker att hon är klickerklok, dvs hon vet vad klicket betyder och testar olika beteenden, men jag tror inte hon är så repetitionsklok för om jag klickar en sak en gång (t ex post-it-lappen) så kan hon ändå testa att lägga sig nästa gång. Jag ska skriva upp en massa frågor på en lapp och ställa dem till Lena (Canis Göteborg) på tisdag när vi är ett gäng som ska ha lite privatträning för henne.

Bra saker med dagen så här långt:
* Vi gjorde två fina hundmöten. Diesel var kopplad och Ludde hade sele+släplina (för att inte rymma till kattmaten, men jag behövde aldrig använda den). Det var en väldigt lång raksträcka som vi gick mot de andra hundarna och först var det två små skälliga saker och tio meter senare var det ytterligare en liten sak (ännu mindre än de första), och då tyckte både Ludde och Diesel att det började bli jobbigt att gå fint och vill gärna fram till den sista hunden och svängde ut åt vänster precis när vi passerat, men fram tills dess var de superduktiga och gick "lösa" vid min vänstra sida (vilket råkade vara den svåra sidan för de andra hundarna var också på den sidan)
* Ludde skvallarde på något på en balkong
* Ludde skvallrade på en hund (fast det var visst på kvällspromenaden igår. Duktig var han iaf)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.