Apporteringsträning

I fredags gick vi en sväng runt Norra Långvattnet med Sylvia, Kajsa och Lisa. Diesel fick göra ett linjetag/minnemarkering (hon såg nog när jag kastade ut den, den hamnade lite dolt och sen väntade jag en stund innan hon fick hämta den), en markering och ett litet sök. Hon var väldigt duktig tycker jag. Fin fart ut, jobbade duktigt och kom in jättefint med dummiesarna.

Igår var vi ute och tränade apportering med Shadi och Mini för Per Christoffersson. Först fick valparna springa av sig lite, sen fick de fyra markeringar var (den som inte jobbade satt en bit bort). Sen tog vi en liten paus innan vi gjorde ett litet sök med 8-9 dummiesar och de hämtade in 2-3 st var. Sen blev det springpaus igen och så avslutade vi med ett litet sök till. Ludde var med som sällskapsherre, och han verkade ganska nöjd med det. Det var kul att se hur duktig Diesel var på att markera var dummiesarna hamnade. Hon börjar också förstå söket. Det viktigaste jag fick med mig var dock att tänka på vinden när jag lägger upp övningarna.

Apportering 

26 bild(er)

När vi kom hem handlade vi mat och sedan somnade jag och hundarna och sov tills det var dags för mig att åka till Emma på fest. Det var jättetrevligt, åtta tjejer som åt gott och pratade en massa.

Det var mycket hundfolk, så det blev en del hundprat 😉 Fick bra apporteringstips av Sara, så nu ska jag köra ännu mer med handtargeten (dvs att hunden ska sätta nosen i min handflata, både med och utan föremål i munnen, så nu ska jag få in dummien i handen direkt) och se till att hitta bra belöningar Testade precis med en tennisboll och belönade med kokt hjärta, Diesel fattade jättefint. Släppte hon för tidigt väntade jag bara och hon fick ingen belöning. Då tänkte hon till vad det var hon skulle göra och plockade upp bollen igen och satte den i min hand. Mitt mål är att föremål i munnen betyder kom direkt in till matte, och då spelar det ingen roll vad som finns runt omkring. Så nu är det dags att börja lägga på störningar och få lilla valpen att tänka till ännu mer. Som Sara sa igår "Varför är då så rädd för att göra fel?". Det gör ju faktiskt inget, om hon gör fel är det enda som händer att hon upptäcker att det inte lönade sig utan hon måste testa något annat för att få sin belöning, så snarare är det bra att låta hunden göra fel ibland för att få den att tänka till. Dessutom har Sara lovat att vara "träningscoach" åt mig och träffas och träna lite apportering någon dag. Kommer du ihåg det Sara? 😉

Idag har vi tagit det lugnt. Sovit länge (var ute med hundarna en sväng runt sju i morse, sen somnade jag om igen). Städat lite och nu håller vi på att fixa mat för Amanda och Daniel kommer strax.

Ett svar på ”Apporteringsträning”

  1. HE HE, har jag lovat detta! Har något svagt minne….
    Måste ha varit efter flera glas vin??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.