Kurskväll

Igår hade jag valp- och allmänlydnadskurs på Kungliga Hundar, och alla förarna (och hundarna) var fantastiskt duktiga!

Jag inledde dagen med att vara i skolan en massa, och hundarna var hos Joni. Sen skyndade jag mig hem, hämtade dem och åkte till Kungliga Hundar och passade på att träna lite med dem innan kursen började. Ludde fick köra tvåans apportering med världens största apportbock, det fixade han jättefint, och så blev det inkallning med ställande och lite läggande under gång. Diesel fick köra ingångar, läggande, ställande och hålla kontakt med mig trots att vi var på ett helt nytt ställe och att det mitt under vår träning kom in en ny hund. Båda två skötte sig jättefint på träningen, och medan jag höll kurs låg de sött och tittade på.

På valpkursen blev det inkallning, både med handtarget och med röstkommando, ta på halsbandet mha handtargeten, ligg och sitt kvar med störning samt hälsa fint. På allmänlydnadskursen blev det ligg kvar (med störning), tandvisning, gå fint i koppel (runt godisskålar, de var bara fyra stycken så det blev så att vi la ut massor med leksaker och godisskålar och så gick de runt huller om buller och belönade med närmsta godisskål/leksak när hunden tog kontakt och inte drog i kopplet. Alla hundarna var otroligt duktiga, det var inte många gånger kopplet sträcktes) och inkallning. Under inkallningen gjorde jag olika störningar, först bara att klappa i händerna, men på slutet sprang jag mellan hunden och föraren precis efter det att föraren kallat in, och hundarna fixade det galant! Tanken är att lära dem att det lönar sig att komma på inkallning, och hunden ska tänka "alla störningar är bara något som försöker lura mig, men jag ska inte gå på det, jag ska få min belöning hos/av matte". Därför är det nästa bra om de misslyckas någon gång (blir lurade) och inser att det var ju inte kul, då blev det ingen belöning, och så gör man om det igen (med samma störning) och då har hunden oftast tänkt till och struntar i störningen och får därmed sin belöning hos matte. Jag kände mig fullständigt ignorerad igår, alla hundarna bara struntade i mina försök att störa dem 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.