Klickertränarutbildning

Igår hade vi introkväll på Canis klickertränarutbildning. Det är ett härligt gäng och jag tror vi kommer få väldigt kul ihop! Idag hade vi lite introträning, repetition av grunderna i klickerträning och sedan shejpade vi lite olika delmoment som sedan ska bli gå till musmattan, snurra på kommando, gå till stolen, klättra upp på den och sitt på kommando. På introträningen tränade vi ett ekipage i taget och de andra tittade på. Vi fick välja vad vi ville men det skulle vara ett frivilligt beteende. Jag valde ställandet och är riktigt nöjd med träningen. Diesel var jätteduktig och på slutet blev det några riktigt, riktigt fina ställanden (distinkta). Vad jag ska tänka på är att gå längre ifrån henne och inte stanna för nära henne. Jag ska också fokusera lite på att få henne att stå kvar efter klicket.

På eftermiddagen valde jag att shejpade upp Diesel på en stol. Det trodde jag skulle vara svårare än snurr, men sen kom jag på att det var det nog inte. Tack vare burlekarna är hon väldigt van att stanna på ett ställe (dvs när hon väl kommit upp på stolen stannade hon automatiskt där tills hon fick frikommando). Dessutom så är hon också van vid att om det finns ett föremål så ska hon interagera med det, så att frishejpa snurrandet är svårare för oss så nu ska jag träna på det istället.

Det allra bästa med dagen var alla bra diskussioner och tips, jag ser verkligen fram emot morgondagen!

här kommer filmerna

2 svar på ”Klickertränarutbildning”

  1. Åh vad avundsjuk jag är på dig som går den braiga utbildningen. Jag får nästan anmäla mig till den jag med:-) Det kommer fler turer antar jag.
    Kul att se film- Ser jätte fint ut!
    Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.