Klickertränarutbildning dag 2

Jag och Diesel var helt slut efter träningen igår. Jag är iaf väldigt nöjd med helgen, bra träning, intressanta diskussioner och härliga träningskompisar!

Här kommer lite filmer

Ni behöver inte bry er om bakgrundskommentarerna, det är ”dokusåpa” och jag har inte klippt knappt något i filmerna så ibland så att lite pauser blivit filmade också. Dessutom stod kameran stilla ibland och vi tränade ”ut ur bild”

Skiften
Det här är jag riktigt nöjd med, det var första gången vi körde frivilliga skiften ligg-sitt och ligg-stå. Jag tror jag kommer få till riktigt snygga skiften här snart. Jag såg dock att hon inte satt upp riktigt alla gånger, det får jag vara noggrannare med.

Kontakt
Diesel har fin kontakt och följer med bra, fast hon tror att det är ställande som gäller. Jag försökte fokusera på att bara få henne att följa mig med kontakt och inte hjälpa henne när hon stannar. Kolla mina händer, i början gör jag lite ”inkallning” för att få med henne, det ska jag inte göra. I det läget ska det inte löna sig att stanna.


Fotposition
Slarv… Jag tror jag har en känguru 😉 Vi ska backa i kriterierna (som vi gör i slutet av filmen) och börja om med små, små bakbensrörelser

Flyt läggande
Så många lägganden som möjligt på en minut, med ökande störningar. Störningarna bekymrade inte henne alls. Efter 30 sekunder tyckte hon dock ”det kan inte vara meningen att jag ska lägga mig ner fler gånger”, det ska jag jobba vidare med så att hon fortsätter bjuda läggande tills jag ber henne byta och inte byter till något annat när hon känner för det (som på filmen där hon byter till ingångar)

Avslutningsvis lite träning med Ludde
Ludde har inte varit så bra på att bjuda frivilliga beteenden innan, men det börjar lossna. Han har precis lärt sig bjuda frivilliga lägganden, och det tycker han är jättekul 😉

2 svar på ”Klickertränarutbildning dag 2”

  1. Vad kul att se filmer från utbildningen. Diesel är såklart super duktig men jag diggar Ludde stenhårt- Han är så härligt cool på något sätt, ha ha!
    Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.