Rallylydnad

Igår var Maja här eftersom hon inte får vara på dagis när hon är i höglöp. Det funkade jättebra, och Maja är väldigt lätt att ha med, både på promenad och hemma. Om Diesel kunde bli lika duktig på att gå i koppel som Maja skulle jag bli överlycklig!

Med Ludde och Diesel tränade jag lite på grusplanen. Det var ju sånt fantastiskt fint väder! Diesel fick träna ställande när jag gick längre ifrån och när jag lockade med godis innan ställandet. Jag tränade också på att hon ska stå stilla efter klicket och inte gå mot mig då. Det gick jättebra. Sen tränade jag lite släppa vid passivitet, mest för att se hur det funkade. Jag tror jag ska testa det lite till med henne för ibland är det svårt att få henne att sluta kampa om jag inte släpper trasan och sen ber henne lämna den i min hand. Ludde fick köra frivilliga lägganden och det funkade också bra.

På kvällen var det första tillfället på rallylydnadskursen på HiK. Det verkar vara ett trevligt gäng! Vi hade mycket teori, pratade om hur vi kommer att träna, olika belöingar etc. Sen tränade vi lite följsamhet med hunden framför, både då de stod still och när de backade. De fick också börja lära in handtarget och testa fyra olika belöningar och se hur hundarna reagerade.

Nu på morgonen när vi var ute träffade vi en dam med två små hundar (lhasa apso/shi tzu) som tyckte att jag var duktig på att träna (hon hade sett oss på planen igår). Det tyckte jag var kul!

Ett svar på ”Rallylydnad”

  1. Vad roligt när man får beröm för sin träning. En dag hade jag Rocky kopplad när vi var ute vilket inte händer särskilt ofta. En gubbe vi brukar möta förstod inte varför han skulle ha den där linan på sig- Han sköter ju sig så bra när han är utan den:-) Det var också kul att höra.
    Verkar vara en rolig kurs det där. Nu ser jag fram mot Shapingkursen, vad kul det ska bli.
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.