Träning i Alingsås

I söndags kom Emma och Maja och gick en sväng med oss. Diesel var superduktig i skogen. Helt plötsligt kom det en grå människa ur den grå skogen och Diesel skvallrade väldigt tydligt innan jag ens sätt människan. Kul att all träning ger resultat!

På eftermiddagen tittade jag och Johannes på två hus. Det ena skulle vi verkligen vilja bo i, men just nu tittar vi bara runt på vad som finns och har inga planer på (pengar till) att köpa. Vi vill hitta ett lagom stort hus längs riksväg 40, max 30 minuter in till Göteborg, utan grannar allt för nära, dvs i skogen.

På eftermiddagen åkte jag och hundarna till Alingsås bhk och tränade med klickergänget. Diesel fick köra jaktfot och vi diskuterade oss fram till lite smarta sätt att träna på. Jag har ju i 9 månader tränat kontakt, så att titta framåt står inte så högt på listan kan jag ju säga 😉 Det funkade dock väldigt bra och tänkte börja belöna fokus framåt på boll/dummy när hon sitter brevid mig och sedan börja gå. Hon fick också testa ettans och tvåans apportering, det funkade jättebra. Sist blev det en platsliggning, Diesels första med andra hundar (än Ludde). Det gick jättebra. Hon satte sig upp  en gång, men låg annars jättefint. Ludde låg också superbra, han gillar platsliggning 😉 Med Ludde körde jag tvåans hopp (uthopp). Jag har tidigare haft problem med att han vänder upp för tidigt, men genom att skapa en tydlig belöningsförväntan framåt efter hindret och att lägga en target på dubbla avståndet fick jag ut honom fint. Vad gäller tassen över nosen ska jag fortsätta som jag gjort och växla mellan tassrörelse och nos mot tass. Det ska nog gå bra!’

diesel_apportbock.jpg
Diesel med apportbocken. Man ska hålla fast även om det ligger godis på apportbocken

platsliggning.jpg
Platsliggning
Sunny, Ludde, Kråka, Sota, Hera & Diesel

halsband.jpg
Ludde och Diesel fick även sina nya, snygga halsband

 

Träning Alingsås

6 bild(er)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.