Trimning och hästpromenad

Dagen igår började lite annorlunda. Diesel hittade en jättefin, död duva (dvs den var i gott skick och därmed lämplig som apporteringsvilt) som hon bar hem. Byggjobbarna frågade om jakten varit lyckad och det kunde jag ju inte säga annat än att den varit. Om folk tittade på oss när hon bar hem den döda duvan så är det väl inget mot vad de skulle säga om jag berättade att jag när jag kom hem gav Diesel en köttbulle och la duvan i frysen… Diesel plockade upp duvan jättefint och släppte jättefint på kommando men tuggade lite ett par gånger.

Igår åkte jag till Alingsås och trimmade Diesel, och hon blev jättefin. Hon blev av med en massa fluff på öronen och vips så tittade ett ännu finare huvud fram.

Diesel nytrimmad

16.5 veckor
Fast flufföron är också sött 😉 (16.5 vecka gammal)

Sedan åkte vi till AK i Töllsjö och hälsade på fåren, hönsen, katterna, hästarna och barnen. Först skällde Diesel inte alls på fåren, men vid andra påhälsningen fick de sig en liten utskällning.

Ludde hittade ett märgben som han tuggade på medan jag och AK tränade lite. Diesel fick träna på snurren, det började gå riktigt bra, och platsliggning. Sen kom faktiskt Ludde och ville vara med, då blev det lite snurra på kommando och frivilliga ställanden.

Diesel kamphund
Kamphunden

Sen åkte vi och hämtade AKs dotter i skolan och därefter åkte vi till stallet. AKs dotter red och jag och AK gick med med Kråka och Diesel. Diesel tyckte hästen var en väldigt kul lekkamrat, men jag ville inte riktigt att hon skulle leka med den 😉 Vi tränade gå fint i kopplet istället, och Diesel var jätteduktig. Sen fick Diesel och Kråka springa lösa tillsammans en stund och det funkade väldigt bra. Kråka ville mucka lite en gång, men Diesel lekte bort det så fint och sen sprang de runt och nosade. Duktiga vovvar!

AK på ridtur

Dagen avslutades med fika hemma hos AK, där hundarna fick följa med in och titta på alla roliga saker. Favoriten var nog en rosa gris som lät 😉 men Ludde och Diesel plockade fram allt möjligt roligt och var väldigt nöjda 😉 AKs barn verkade också sugna på en golden, så jag hade tur som fick med mig två hundar hem 😉 Diesel var väldigt duktig med AKs dotter och välte henne inte alls. Diesel älskar barn, men är ju lite klumpig så det var perfekt att hon fick hälsa på hundvana barn. Efter en stund kunde hon till och med lägga sig ner och bara titta. Ludde klättrade glatt upp i soffan och gosade med AK 😉 Det var två rätt trötta hundar som följde med mig hem 😉

Idag har jag varit i Vargön och hälsat på företaget jag gör exjobb hos. Sedan gick jag och Johannes en sväng med hundarna och Joni och Maika. Diesel simmade lite (fast det var nog inte riktigt meningen) och båda hundarna var allmänt duktiga. Nu har Diesel och jag precis kommit hem från andra tillfället på rallylydnaden där Diesel fick vara vishund. Efter ett par intensiva dagar var hon visst rätt trött och det var nästan Luddetempo på visningen 😉 Hon fick visa fotposition, gå runt mig, ordförståelse (skillnaden mellan bra och varsågod), omvänt lockande och hur man kan kedja ihop belöningar och bygga värde för olika belöningar samt hur man vill att hunden ska ta emot röstberöm (för min del vill jag att hundarna ska se glada ut och vifta på svansen när jag berömmer) och gos/kel (jag vill att hundarna ska trycka sig mot mig och svara med kontaktbeteende, inte dra sig undan och tycka det är obehagligt).

Elsa
Glad Elsa

Diesel och Maika
Maika och Diesel

Ludde var också med fast han fastnade inte på bild 😉

Fågelhunden
Fågelhunden

Hästpromenad i Töllsjö 

9 bild(er)

Delsjön

14 bild(er)

Ett svar på ”Trimning och hästpromenad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.