Snurrig träning

Igår tränade vi en massa på att snurra. Två pass inne och ett pass ute. Båda två har börjat fatta kommandot, och jag testade att de fick vänta på kommando (något jag inte gjort mycket tidigare, det måste jag bli bättre på). Diesel köpte det efter ett tag ,-) Än så länge snurrar de framför mig, på ett avstånd av max två meter och när jag står upp "vanligt", så här ska generaliseras 😉

På kvällen gick vi upp till Saab och mötte Johannes (han jobbade sent). Vi gick till Burger King och åt glass, innan Johannes fick gå tillbaka för att jobba lite till. Jag passade på att träna lite på gräsmattan utanför. Med Diesel blev det jaktfot. Jag gjorde så att hon satt vid min sida, jag kastade en dummy och sen började vi gå, när hon gick snyggt (dvs höll sig vid min sida från början och hade fokus framåt) fick hon antingen en godis från handen eller sticka och hämta dummien. Jag testade kanske 15 gånger under tre pass (körde med Ludde emellan) och jag tycker det funkade väldigt bra. Jag fick ett fint "fotgående" och ett fint sug efter dummien (och 9 av 10 gånger fick jag ett snyggt grepp också). Med Ludde tränade jag ställanden, det tyckte han var svårt. Jag behöver få upp bättre fart det. Det blev lite fotposition också och det funkade jättebra på raksträckor, i alla "tempon". Några svängar var mindre bra, men överlag är jag nöjd.

Vi tränade lite på att inte sticka efter vilt också… Jag såg två harar skutta iväg så vi passade på att gå där och så belönade jag hundarna när de tog k ontakt med mig eller bara vädrade istället för att springa iväg ,-) (de var kopplade)

2 svar på ”Snurrig träning”

  1. Låter som en lyckad träning. Rocky har skadat sin klo så det är därför han har bandage men det är inget jätte allvarligt. Det läker fint.
    Har du någon tid över för oss i veckan? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.