Bad

Det fantastiska vädret gör att både jag och hundarna helst hade velat bo vid sjön. Det är lite svårt att ordna, så vi går dit varje dag istället.

I söndags tog vi med oss husse och en massa god mat. Eftersom vi inte kände för att gå upp för den långa backen tog vi motorcykeln och hundarna sprang brevid. Det gick mycket bättre än jag trodde och hundarna var väldigt nöjda med sin belöning för beteendet att springa fint brevid motorcykeln: blöt hundmat (sån på burk) blandat med havregrynsgröt (för att det skulle bli lite mer) severat ur en gammal dressingflaska. Väl vid sjön fick vi gå en bit ändå eftersom det var fler än vi som kommit på idéen att åka till sjön. Så är det inte i november, då har jag sjön för mig själv 🙂 När vi hittat en klippa simmade vi en stund och för första gången simmade Diesel runt länge bara för att det var skönt att simma (innan har hon gått i och simmat bara för att hämta saker). Ludde var nöjd med att plaska i strandkanten. Vi passade på att träna lite inkallning upp ur vattnet. En stod i vattnet och en stod på stranden och sedan backade den som stod på stranden längre och längre bort från sjön så att hon fick springa längre och längre sträcka utan att skaka sig, det funkade superbra! Vi gjorde kanske tio inkallningar, fem där jag var i vattnet och Johannes på land och fem när vi hade bytt plats. Hon skakade sig två gånger, när jag kallade in första gången och när Johannes kallade in första gången. Sen åt vi vår mat och läste lite, innan det var dags att åka hem och smörja in mina axlar med efter sol (jag glömde smörja in mig med solskyddskräm innan vi gick ut).

Igår kom Maja och vi började med att gå med husse halvvägs till jobbet. Sen pallade jag en massa fläderblommor för att göra saft. Under tiden fick hundarna sitta och vänta. Det blev dold platssittning i grupp när jag gick runt den stora busken 🙂 När jag var på baksidan såg jag att det kom en hund en bit bort, men alla tre hundarna satt kvar jättefint och väntade på sin belöning 🙂 På eftermiddagen gick vi upp till Johannes på jobbet och sedan vidare till sjön.  Maja och Diesel var i vattnet och simmade nästan hela tiden. Johannes och jag simmade över till den lilla ön som finns i sjön och åt bullar. Sen tränade vi inkallning med Diesel mellan ön och land, det funkade jättebra. Hon skakade sig inte en enda gång så nästa gång kan vi länga avstånden ännu mer (vi stod kanske fem resp tio meter upp på land).

Idag har jag och Diesel varit och badat med Låtta, Lassie och Låva. Den andra viken var ledig så vi tog den. Efter en stund dök det dock upp en mamma med två barn som också ville vara i vår vik. Som tur var var de inte hundrädda 🙂 Vi tränade inkallning över vattnet, inkallning upp ur vattnet, stadga på land och leta godis i vattnet. Inkallningarna funkade väldigt bra. Hon skakade sig en gång på kanske 15 inkallningar. Stadgan vid vattnet lämnar lite att önska. Jag har koppel på henne för att hon inte ska lyckas komma i vattnet när jag inte hade tänkt det. På slutet funkade det riktigt bra, hon satt fint när de andra hundarna hoppade i och när jag kastade godis i vattnet. Nu sover Diesel gott 🙂 Det blir mer vattenträning i morgon, det ska bli kul.

3 svar på ”Bad”

  1. Vad duktiga ni varit med träningen! Roligt att Diesel ville simma för ”nöjes” skull också! 🙂

  2. Tusende tack för dagens vattenträning vid Rådasjön (även om LoL ibland var VÄL duktiga som störningar åt Diesel!) Dagens viktigaste lärdom: att bryta MITT eget vattenbeteende; låt dummies vara, nu är det ENBART att-komma-upp-ur-vattnet-utan-att-skaka-samt-uppsöka-handtarget som gäller. Även det var svårt ett par gånger för Lassie, som gärna får vatten i örat när hon kastar sej i böljan den blå, men det blev bara bättre & bättre. Du ska se att efter lite nötning och tjôtning sitter det! Vi tar nya tag imorgon!
    LoLoL ”Ln”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.