God mat och mer bad

Igår kväll lagade jag och Johannes enkel men väldigt god mat. Det blev kokta majskolvar, ugnsbakad sparris med getost och pinjenötter och filodegsknyten med getost och fikonmarmelad (inspirerade av dem jag åt på Vin och Tapas i lördags, våra blev nästan lika goda. Som godis ungefär 🙂 )

Igår kände jag mig fin så jag ville ta en ny bild på mig och hundarna. Tyvärr hann det bli lite för mörkt innan vi väl kom ut, men ett par bilder blev bra.


Ludde, Elsa & Diesel

Jag tog lite roliga bilder på hundarna igår

Ludde och Diesel kampar


Tungan utanfĆĄr


Ludde Ć r en lat kamphund

Ludde är rätt lat… Han ligger ner och låter Diesel dra med honom. När Diesel inte orkar dra längre, sätter hon sig ner och håller älgen spänd, sen sitter de så en stund 🙂 Tyvärr fick jag ingen bild på det


Ludde orkade inte kampa mer sƒ han snodde Ơlgen :)

När Ludde inte ville kampa mer snodde han älgen till huvudkudde

Maja bara tittade på. Eller vilade en stund

Maja vilar

Diesel älghund

Diesel Ć r en Ć lghund


Bushundar
Bushundar

12 bild(er)

 

Idag på morgonen var jag och Diesel iväg och badade med Ln igen. Det blev mer stadgeträning (idag satt Diesel kvar medans jag gick över hela viken, och hon satt även kvar när Lassie och Låva sprang omkring, jätteduktigt!) Det svåraste idag var ankan som förföljde oss… Den var välidgt nyfiken och brydde sig inte speciellt mycket om hundarna. Hundarna hade dock velat ha tag på ankan 🙂 Idag skakade Diesel sig inte en enda gång på inkallningarna. Imorgon ska vi iväg igen, då ska vi börja med att Låtta får kalla in henne ett par gånger på kort avstånd (idag var avståndet för långt, hon ville inte riktigt simma bort till Låtta) så att vi kan "pingponga" henne mellan oss och inte behöver gå runt viken varje gång.


Bushundar


Diesel med en bit melon

En bit melon blev en bra belöning

Lƒtta med hundarna

Plask

Diesel plaskar
Långgrund strand inbjuder till mycket plask

Bad med Ln
Bad med Ln

25 bild(er)

2 svar pĂ„ ”God mat och mer bad”

  1. ÄÄÄ sÄ ni gjorde sÄna goda knyten! Smaskens! De var nÀstan det godaste jag Àtit ju!
    Fina badbilder!
    Glöm inte att ta av scaliborhalsbanden nÀr hundarna badar.

  2. Halsbanden har jag slutat ta av nÀr de badar. Jag tror inte de slÀpper ifrÄn sig nÄgot som Àr farligt för fiskarna. SÄ hÀr stÄr det pÄ Scalibors hemsida
    Kan hunden bada?
    MÄste halsbandet i sÄ fall tas av?
    Behandlad hund kan bada. För att undvika att hunden tappar fĂ€stinghalsbandet i vattnet bör dock halsbandet tillfĂ€lligt tas av dĂ„ hunden badar. Även om det inte Ă€r farligt för fiskar och vattenlevande organismer om hunden badar med halsbandet pĂ„, Ă€r det inte bra om fĂ€stinghalsbandet lossnar och förloras i vattnet. Skulle mĂ„nga tappade halsband samlas pĂ„ bottnen av en sjö, skulle det kunna bli skadligt för miljön. Om det finns risk för att fĂ€stinghalsbandet ramlar av under simturen – ta dĂ„ av det innan hunden slĂ€pps i vattnet.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.