Fler roliga kurser

Helgkurs: Grundkurs för tävlingshunden – Fanny Gott
På den här kursen lägger vi grunden för ett framgångsrikt tränande och tävlande. Den passar både för valpar och vuxna hundar som vill komma igång med lydnad, bruks, agility eller freestyle. Den passar också för dig som har börjat tävla, men känner att det brister i grunderna. På kursen lägger vi vikt på:

* Belöningar
* Lek på rätt sätt
* Kontroll och störningssäkerhet
* Shaping/få fram nya beteenden
* Rätt attityd för träning (engagerad, lagom aktiv, tyst)
* Burlekar

Plats: Kungliga Hundar, Hildebrandsgatan 3 41705 GÖTEBORG
Kurstider: Lördag 19/12 kl 10.00-17.00 och Söndag 20/12 kl 10.00-16.00. 1 h lunch.
Instruktör/föreläsare: Fanny Gott, www.klickerklok.se

Helgkurs:  Agility steg 1 (grundfärdigheter) – Eva Bertilsson
12 – 14 februari i Göteborg:

“Rätt Från Början!”
Genom att träna rätt från början får du och din hund maximal glädje av er agilityträning! Målet är en glad och självsäker hund som arbetar intensivt, entusiastiskt ger sig i kast med varje ny uppgift, och uppskattar både träningen och belöningarna.

Vägen mot målet går genom genomtänkt grundträning för både hund och förare, helt utifrån klickerträningens principer. Under denna intensiva kurshelg kommer du och din hund att få lära er att träna agilitymässigt och öva på många olika beteenden som ni kommer att ha nytta av i er framtida agilityträning.

Detta är en kurs för dig som är på väg att börja träna agility, eller som redan håller på men vill lära dig mer om de viktiga grunderna. Kursen passar även utmärkt som fortbildning för dig som är instruktör.

Plats: Hundstället Hjärtat, Angered (inomhus)
Kurstider: 12 februari 18-21, 13 februari 9-17, 14 februari 9-13
Instruktör: Eva Bertilsson

KlickerTRÄNARkurs (fyra helger) – Lena Gunnarsson

Den här kursen är ett unikt erbjudande till dig som verkligen vill bli skicklig på klickerträning! Kursen går över 4 helger, fördelade under hela året, och ger dig en väldigt grundlig introduktion till klickerträning, både i teori och praktik. Det läggs stor vikt vid praktisk träning med egen hund i tillägg till teorin.
Kursen utgör numera Modul 1 i Canis klickerINSTRUKTÖRSutbildning.

Kursen består utav 4 steg

KLICKERTRÄNING STEG 1 (27-28 mars)
Första helgen på kursen läggs det störst vikt på att forma fram nya beteenden. Du lär dig att använda fri-shaping og targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion till Grundfärdighetsträning, inlärningspsykologi, beteendeanalys och de 4 hemligheterna hur man blir en supertränare.

KLICKERTÄNING STEG 2 (12-13 juni)
Andra helgen på kursen läggs det störst vikt vid att sätta rätt kriterier i träningen. Centrala teman är 80%-regeln, loggföring av träningen och att göra bra kriterieplaner. I tillägg fortsätter vi träningen på grundfärdigheterna som vi började med första helgen. Vi går också igenom olika inläringstekniker och strategisk leverering av förstärkare.

KLICKERTRÄNING STEG 3 (21-22 augusti)
Tredje helgen är huvudtemat stimuluskontroll – hur vi lär in säkra kommandon. Vi går igenom de fem stegen för att få full stimuluskontroll på beteenden, och kör flera praktiska övingar på detta. Du lär dig också att väksla mellan stimuluskontroll och frivilliga beteenden. I tillägg kommer du under helgen att lära om Pavlov som alltid sitter på din axel (klassisk betingning och reglering av aktivitetsnivå).

KLICKERTRÄNING STEG 4 (16-17 oktober)
Huvudtema för den fjärde helgen är baklängskjeding – ett mycket centralt tema när man klickertränar. Du lär dig sätta ihop flera beteenden i följd på ett sådant sätt att momenten blir stabila och pålitliga. Vi jobbar i praktiken både med kedjor som styrs av kommandon och av “miljösignaler”. Baklängeskedjning är ett avancerat tema men det är nu det börjar bli riktigt kul.!

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.