Julstök

Igår tänkte jag åka till brukshundklubben och träna lite med Diesel, men de hade stängt av planen så jag fick träna på en annan gräsmatta. Först var hon lite okoncentrerade och ville mycket hellre spana på skuggorna (det började bli mörkt). Jag hade tänkt köra hela ettans program och kände inte för att sänka kriterierna… Jag insåg att jag fick göra det ändå och förstärkte ett kort fotgående med en boll, sen var Diesel med mig igen 🙂 Vi körde hela ettan (förutom hoppet) plus lite extra fotgående och det var klockrent. Jag avslutade med att träna lite inkallning med ställande. STällandet funkade jättebra både med dold och synlig belöning. Jag testade också att kedja ihop det, och det funkade bra (första gången jag kallade in henne med ”hit” från stående blev hon lite förvirrad och la sig, men på andra försöket funkade det 😉 )

På kvällen kom några kompisar hit för att julstöka lite. Vi gjorde lussekatter, pepparkakor, pepparkaks”hus” och godis, åt gröt, drack glögg och hade det mysigt. Det var inte så många människor som fastnade på bilderna, men här finns några resultatbilder iaf 🙂

Pepparkaksraket
Pepparkaksraket

Pepparkakasborg
Pepparkaksborg

Det gjordes en pepparkaksskottkärra också, men den fastnade visst inte på bild

Fudge
Fudge

Pepparkakor

Idag har jag varit och lämnat hundarna hos AK. Ikväll åker vi nämligen till London. Vi passade på att träna lite. Jag tränade vidare på inkallningen med ställande och fick för mig att jag skulle testa inkallning med läggande. Det funkade på första försöket, ibland blir jag grymt imponerad av Diesel. Jag gjorde några inkallningar med läggande, och sen tränade jag platsliggning tillsammans med AK. Det gick väl sådär. Diesel blev sprallig i benen av frosten på gräsmattan och låg ganska oroligt brevid Kråka. Jag försökte hitta lagom kriterier och till slut låg hon avslappnat och hade fokus på mig. Nästa gång ska jag testa att köra lite ”avslappningsfokus” innan vi kör platsliggningen och kriteriet ska vara att hon ska kunna titta på Kråka som står/ligger brevid och ligga kvar. Sedan avslutade vi med rejs på en åker. Det var fantastiskt väder så AK fotade lite, jag hoppas det blev fina bilder.

 

Julstök

7 bild(er)

Ett svar på ”Julstök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.