Instruktörsutbildning

Nu var det ett tag sen sist, men det har inte hänt så mycket att blogga om 😉

Jag fotade Ludde lite på hans födelsedag och hoppas orka tömma kameran snart så jag kan lägga ut de bilderna.

Kurserna på Kungliga Hundar började i torsdags. Det blir en rally, en klicker och en rally fortsättning. Klickerkursen är den jag tycker är absolut roligast att hålla eftersom man kan komma längst där. Rally fortsättning har jag inte hållt tidigare så det ska bli spännande. Deltagarana på den kursen var väldigt duktiga, har tävlingsambitioner och ganska bra träningsvana så jag tror det blir en riktigt bra grupp. Diesel fick som vanligt vara med och visa lite olika belöningar och övningar, hon var väldigt duktig. Det syntes att vi tränat hoppstå, för det var det hon ville bjuda på så fort det inte hände något 😉 Hon kan hoppa som bara den, alla tassar lämnar marken och så landar hon jättesnyggt med låsta framben. Jenny med Sota var med och hjälpte till och det var jättekul att ha någon att diskutera med (jag brukar ju hålla kurserna där själv).

I helgen var det instruktörsutbildning på HiK. Vi hade bjudit in Eva Bertilsson från Carpe Momentum (http://www.carpemomentum.nu) för en helg i Att träna hundägare. Jag är jättenöjd med helgen och har fått en ny favoritinstruktör. Jag ska sammanställa mina anteckningar så berätar jag lite mer om helgen sen.

Jag har iaf sammanställt anteckningarna från kursen jag gick för Fanny innan jul. Det är ju både för- och nackdelar med att inte göra det precis inpå. Fördel med att göra det nära är att man fortfarande har allt färskt i minnet, fördel med att göra det lite senare är att det blir en nyttig repetition (och ni vet vad de säger om repetition, repetition är all kunskaps moder). Som tur var hade jag skrivit bra anteckningar så det blev en nyttig repetition (dvs jag kände inte att jag missat saker och glömt saker i anteckningarna). Ev kommer det en liten sammanställning från det också senare.

Nu till ytterligare en rolig sak, jag har kommit med på Canis klickerINSTRUKTÖRSutbildning!! Det ska bli så skoj! Nu väntar jag på att få reda på vilka fler som kommit med, dels av ren nyfikenhet och dels för att se om det går att lösa samåkning på något bra sätt. Jag vet att Mary med Rooibos har kommit med, vi gick inkallningskurs tillsammans för Lena på Canis Göteborg hösten 2008, så det blir ett bekant ansikte. Någon som hört någon mer? Annars kommer det väl en lista snart 🙂

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.