Hunden måste ju veta vad ett nej är… Hur lär jag in det?

Inom klickerträningen fokuserar vi på vad vi vill att hunden ska göra. Vi vill inte behöva gå runt och säga nej till att (nej, hoppa inte på gästerna, nej, skäll inte när det ringer på dörren, nej, dra inte i kopplet). Istället lär vi hunden vad vi vill att den ska göra, dvs vi belönar den för att göra rätt.

Hoppa inte på gästerna = ha alla tassarna på golvet när du hälsar på gästerna.

Skäll inte när det ringer på dörren = gå till din korg när det ringer på dörren, om du skäller händer inget roligt

Dra inte i kopplet = gå med slakt koppel

Om vi ändå vill lära hunden ett ”nej”, så finns det trevliga sätt att göra det på.  I filmen nedan kan du se hur man kan lära in ett leave it/nej genom att belöna hunden för att inte ta det den vill ha. Vi lär helt enkelt hunden självbehärskning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.