Veckorna i bilder

Sedan sist har det hänt en del, även om det inte synts i bloggen 🙂

IMG_2404.JPG
Vi har spelat freesbeegolf

IMG_2406.JPG
Tittat på hockey (Västerås-Växjö, Växjö vann 😉 )

IMG_2418.JPG
Slappat (och eldat i spisen, Prilla gillade det extra mycket)

IMG_2437.JPG
Gått på mysiga promenader, både i sol och regn (men då fick kameran vara hemma)

IMG_2443.JPG
Även katterna har följt med på promenaderna. Även om både Trixa och Prilla lyckats gå ner sig i varsin vattenpöl så verkar de tycka det är kul att hänga med

IMG_2465.JPG
Tittat på fåglar

IMG_2454.JPG
Lekt med olika leksaker

mechanum_malmo_1.JPG
mechanum_malmo_2.JPG
Jag har även jobbat mycket och 15 oktober öppnade Mechanum Malmö. Det har varit jättekul, och jag ser även fram emot fortsättningen. Jag har jobbat med marknadsföring via TV, radio, Spotify, tidningsannonser, webben, direkt utskick mm och även inköp av möbler och informationsmaterial samt skyltar till den nya anläggningen (och till de tre nya anläggningar som öppnar i Göteborg under hösten, Däckcentret öppnade 20 oktober, 1 november öppnar Mechanum Tagene och 1 december flyttar vi skadeverkstaden till nya, större lokaler och ökar kapaciteten där).

Jag har också tränat lite med Diesel. Främst apportering men även lite lydnad. I torsdags tränade jag och Jessica i skogen vid HiK. Först gjorde vi ett litet sök med en trut och en and. Diesel var inte helt förtjust i truten. Först nosade hon på den, sen tog hon upp den, bar den en liten bit och la ner den igen. Jag gick ut och hjälpte henne, och sedan plockade hon in både anden och truten (jag la ut den igen) från söket. Vi gjorde även två linjetag, ett på truten och ett på anden, och det funkade jättebra.

Sedan gick vi till HiKs Öppet hus och tränade lite lydnad. Jessica hjälpte mig köra igenom hela ettan och det funkade väldigt bra. Som vanligt behöver vi fila vidare på fotgåendet, men nu vill jag verkligen ut och tävla så jag ska se om jag hittar några tävlingar att anmäla mig till.

Vi har också tränat lite extra på stadgan, både vid vatten och vid skott. Jag har kastat (och fått hjälp att kasta) stenar på vattnet så att det plaskar (men om hon knallar så får hon inte tag på något) och sedan belönat henne vid sidan eller med arbete åt andra hållet och det har fungerat väldigt bra. Jag har även fått hem en frys, så nu kan jag ha lite mer vilt hemma och träna på det. Just nu bor det tre änder, två skator och en pizza i frysen. Det gäller att inte ta fel 😉

Förra helgen var det nästan avslutning på klickertränarutbildningen (det skulle varit två dagar, men eftersom Lena tyvärr blev dålig så körde vi en dag och tar sista dagen nästa år). Annakarin och jag hjälptes åt att tenta av grundfärdigheter, titta på roliga tricks, baklängeskedja, ha teori och till slut avsluta med en liten skojtävling. Tävlingen hade tre grenar: flest sitt på 1 minut, kortast tid att få upp hunden på en låda och få ut flest föremål ur en ruta. Deltagarna fick använda klicker och godis, men inga kommandon. Det var väldigt roligt att titta på och deltagarna var väldigt duktiga och engagerade. Alla deltagarna har utvecklats väldigt mycket under året och blivit godkända på utbildningen 🙂 Lena har skrivit ett inlägg om vad vi gjorde och även fixat en liten film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.