Tortyrmetoder

I dagarna har det cirkulerat en hel del artiklar mm som handlar om Cesar Millan med anledning av att han ska besöka MyDog på Svenska Mässan under trettondehelgen. Jag och många med mig förstår inte alls hur arrangörerna tänker när de bjuder in honom.

Danska kennelklubben föregår med gott exempel och tar avstånd från Ceasar Millan och hans träningsmetoder (läs mer på deras hemsida). Det tycker jag att SKK och arrangerörna av MyDog också borde göra. Jag tycker även att de TV-kanaler som visar Cesar Milans program borde sluta med det och istället skapa ett program som visar hur man kan träna sin hund på ett trevligt sätt. KVP skrev om detta och Anders Hallgrens synpunkter på Cesar Milans tortyrmetoder redan i oktober 2008. Det finns några protestsidor, t ex Beyond Cesar Millan och Welfare in Dog Training. Vad har hänt sedan dess? Inte mycket… TV sänder fortfarande Cesar Millans program.

Visst säger han vissa bra saker, så som att man ska motionera sin hund, att man ska vara lugn i träningen och att en hund behöver ”regler”. Det håller jag helt med om och det känns som väldigt uppenbara saker. Däremot tycker jag inte om hur han tränar det. Bara för att man kan tycker inte jag att man ska korrigera hunden fysiskt. Mina hundar har många regler och fungerar alldeles utmärkt i min vardag, utan stackel, elhalsband eller stryphalsband 😉

Hur tycker ni att vi ska arbeta för att öka kunskapen om trevliga träningsmetoder?

7 svar på ”Tortyrmetoder”

  1. Kan bara hålla med! Det gladde mig när jag för ett tag sedan såg ett avsnitt av It’s me or the dog, när hon (Victoria Stillwell) i mellansnacket verkligen poängterade att det inte handla om någon quick fix, det tar tid! Istället för den ”magi” som de försöker framställa Cesars metoder som.

  2. Kan inte heller förstå hur de kan bjuda in en tränare som använder sig av metoder som går emot svensk lagstiftning :(. Som du skriver, vissa saker han säger är faktiskt vettiga, men det överväger ju inte de andra metoderna han använder sig av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.