Tävlingslydnad steg 3 (kedjning/tävlingsträning)

Det här är kursen för dig som är klar att starta lydnadstävlingar eller för dig som redan har tävlat ett tag och vill ha hjälp att få till ”det där lilla sista” i momenten.

Grundförutsättningarna för att lyckas med lydnad är att ha en hund som är lätt att belöna med lek eller godis samt att du har tränat in grundfärdigheterna och delmoment med fart och precision.

Men för att lyckas på tävling är det 2 saker till som är väldigt viktiga:

1. Hur sätter du ihop delmomenten till färdiga moment
2. Tävlingsträning

På den här kursen kommer du att lära dig att använda baklängeskedjning för att sätta ihop delmomenten till färdiga lydnadsmoment. Baklängeskedjning ger stabila och pålitliga moment.

Du kommer också att lära dig hur du kan tävlingsträna så att du och hunden är bra förberedda till tävlingssituationen.

Varje kurstillfälle inleds med tävlingsträning där fokus på rätt attityd är central. Därefter blir det teknisk finslipning av delmoment som sedan kedjas till färdiga moment. Du bestämmer själv vilka delmoment och moment du vill ha hjälp med under kursen.

Kursen sträcker sig över tre tillfällen á 6,5 timmar:

Kurslitteratur:

  • Lydnadsträning i teori och praktik

Nödvändiga förkunskaper:

  • Tävlingslydnad steg 2 eller motsvarande. Det är en fördel men inget absolut krav att du har gått Klickertränarutbildningen eller motsvarande. Du bör ha klickertränat de flesta grundfärdigheterna och ha kommando på flera beteenden. Du bör vara bekant med och ha provat baklängeskedjning i din träning.

 

Kontakta gärna mig om du undrar något

Elsa Blomster
0736-21 50 74
elsa@blomsterhundar.se

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.