Valpkurs

Ge din valp en bra start i livet! På valpkursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna som en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, få fint i koppel, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dig om miljöträning och aktivering av valpen. Social träning med andra valpar är också en viktig del i kursen.

Det vikigaste med valpkursen är emellertid inte vad valpen lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund efter kursen. En valpkurs är den bästa investeringen du kan göra i ditt hundägande.

Vi använder oss av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. När man börjar att klickerträna hunden direkt som valp så får man ofta väldigt bra resultat. Klickerträningen gör din valp till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

Kursen är öppen för hundar av alla raser från 2-7 månader.

Kurslitteratur:
• Kurskompendium (ingår i kurspriset)
Klickerträning för din hund

Andra rekommenderade böcker till valpkursen:

• I samspråk med hunden. Lugnande signaler

Om du undrar över något, tveka inte att kontakta mig!

Elsa Blomster
0736 21 50 74
elsa@blomsterhundar.se

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

3 svar på ”Valpkurs”

 1. Hej!

  Intresserad av info ang. valpkurser till hösten i Göteborg/Mölndal. Datum och pris?

  1. Hej!

   Just nu har jag tyvärr inga kurser planerade till hösten. Min kollega Anna kanske kommer ha en valpkurs, men det är inte helt bestämt än. Annars rekommenderar jag Hundar i Kålltorp, http://www.hundhik.se, eller Hundens Hus i Högsbo.

   mvh
   Elsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.