Klickertränarkurs

Den här kursen är ett unikt erbjudande till dig som verkligen vill bli skicklig på klickerträning! Kursen går över 4 helger, fördelade under hela året, och ger dig en väldigt grundlig introduktion till klickerträning, både i teori och praktik. Det läggs stor vikt vid praktisk träning med egen hund i tillägg till teorin.

Kursen består utav 4 steg

KLICKERTRÄNING STEG 1
Första helgen på kursen läggs det störst vikt på att forma fram nya beteenden. Du lär dig att använda shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion till Grundfärdighetsträning, inlärningspsykologi, beteendeanalys och de 4 hemligheterna hur man blir en supertränare.

KLICKERTRÄNING STEG 2
Andra helgen på kursen läggs det störst vikt vid att sätta rätt kriterier i träningen. Centrala teman är 80%-regeln, loggföring av träningen och att göra bra kriterieplaner. I tillägg fortsätter vi träningen på grundfärdigheterna som vi började med första helgen. Vi går också igenom olika inläringstekniker och strategisk leverans av förstärkare.

KLICKERTRÄNING STEG 3
Tredje helgen är huvudtemat stimuluskontroll – hur vi lär in säkra kommandon. Vi går igenom de fem stegen för att få full stimuluskontroll på beteenden, och kör flera praktiska övningar på detta. Du lär dig också att växla mellan stimuluskontroll och frivilliga beteenden. I tillägg kommer du under helgen att lära om Pavlov som alltid sitter på din axel (klassisk betingning och reglering av aktivitetsnivå).

KLICKERTRÄNING STEG 4
Huvudtema för den fjärde helgen är baklängskedjning – ett mycket centralt tema när man klickertränar. Du lär dig sätta ihop flera beteenden i följd på ett sådant sätt att momenten blir stabila och pålitliga. Vi jobbar i praktiken både med kedjor som styrs av kommandon och av ”miljösignaler”. Baklängeskedjning är ett avancerat tema men det är nu det börjar bli riktigt kul!

Mellan kursträffarna kommer du att ha både teoretiska och praktiska hemuppgifter.

Kurslitteratur kommer bl.a att vara:
* Klickerträning för din hund
* Lydnadsträning i teori og praktik
* Skjut inte hunden
* Målrettet Miljøarbeid
Kurslitteratur kan köpas vid kursstart till specialpris.

Kontakta gärna mig om du undrar något

Elsa Blomster
0736 21 50 74
elsa@blomsterhundar.se

Här kan du läsa mer om vad vi gjort tidigare år

 

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.