Sommartid

Fördelen med att jag gick och la mig klockan åtta på kvällen i fredags var att jag var jättepigg kl 6 på lördagsmorgonen. Efter lite frukost släppte JOnas av mig och hundarna på väg till jobbet och vi tog en härlig promenad. Promenaden jag hade tänkt ta blev så kort att jag tog en längre, så tre timmar senare var vi hemma. Under promenaden hittade Diesel en gigantisk fågel, men tack vare all vår inkallningträning kunde jag bryta henne och hon kom tillbaka som ett skott 🙂 Varpå jag halade fram kattmaten ur fick och hon blev väldigt nöjd.

Jag passade på att träna lite fotgående med Diesel. Belöning för kontakt, bryt och börja om om hon flackade med blicken. Det blev ett par pass inomhus, ett på verandan (mycket svårare), ett på gräsmattan och ett på parkeringen till bygghandeln. Besöket i bygghandeln var väldigt bra. Jag behövde nya spårpinnar och hittade några avbrutna pinnar hos bygghandeln. Eftersom de ändå inte kunde sälja dem så fick jag dem 🙂 Nu har Jonas sågat till dem så vi har spårpinnar i parti och minut.

08_110326_IMG_0763_500.jpg

11_110326_IMG_0795_500.jpg

14_110326_IMG_0804_500.jpg

15_110326_IMG_0818_500.jpg
Det var inte lika mycket vår uppe vid Ristjärn…

I söndags började vi med att gå en sväng i Slottsskogen med Jonas och Frida. Efter det körde jag ett pass fotgående i Slottsskogen (som gick fantastiskt bra!) innan jag åkte till Lorensberg, parkerade och körde ett pass fotgående till. Där mötte Jonas upp och så åt vi en god brunch på  Rubinen på Avenyn innan Jonas åkte för att jobba och jag åkte till Lena i Kungsbacka.

Många spårpinnar är bra att ha, för i söndags passade jag på att tappa bort en när jag spårade hos Lena. Det blåste mycket på fältet, och ett gäng kanadagäss hade passat på att vandra runt där så Diesel tyckte det var supersvårt. Vi kom fram till slutet, men jag måste träna mycket mer på blåsiga fält och kanadagäss 😉 Naturligtvis blev det lite lydnadsträning också. Fotgåendet funkade jättebra trots ny plats. Kontakten var väldigt bra, nu kommer huvudfokus återigen att bli position. (Diesel hamnar lätt för långt fram).

Lena hjälpte mig med lite kommendering eftersom Diesel gärna lyssnar på tävlingsledaren… Lena ropade kommendera och lägg hunden, och jag och Diesel gick runt och ignorerade henne 😉 Det funkade väldigt bra, även om Diesel bitvis tyckte det var väldigt svårt att inte lägga sig när Lena sa lägg hunden (eller sätta sig när hon sa sätt hunden…). Jag upptäckte också att om det låg vittringspinnar mellan Diesel och den kastade apporten så kom det in en vittringspinne 😉 Efter ett par genomtänkta kast lite längre ifrån pinnarna kunde jag sedan låta Diesel springa rakt över vittringspinnarna och hämta apportbocken istället. Duktig hund! 🙂 Det kommer troligtvis aldrig att ligga vittringspinnar ivägen, men om det gör det har vi nu tränat på det 🙂

Vi försökte även få till ett par bilder på avdelningen, det gick ganska bra…

MG_1061-490x326.jpg
Först var det lite oordning…

MG_1126-490x326.jpg
Sedan fastnade alla på bild!

elsa_ludde_diesel.jpg
Till och med jag och hundarna 🙂

Lena och jag passade också på att göra Canis Hundskola Avdelning Göteborg & Kungsbackas första nyhetsbrev. Ni kan läsa det här, och om ni vill få nyhetsbrevet i fortsättningen kan ni skriva upp er här. Lena har också bloggat om vår trevliga dag, det kan ni läsa här,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.