Wall of Fame

Idag när jag kom hem hade Jonas satt upp tavlorna på min Wall of Fame

Elsas Wall of Fame

Jag tycker det blir väldigt fint 🙂 Det är nyttigt att ha en ego-vägg.

I veckan har jag tränat mycket på fotgående och hoppet. Kriteriet för att få sitt-kommando eller belöning efter hoppet har varit att Diesel fortsätter springa rakt ut efter hindret. Har hon vänt upp för tidigt har jag brutit och gjort om. De senaste gångerna hemma har hon gjort det klockrent, trots att jag placerade ut belöningen väldigt störande. Därför testade jag samma sak på tävlingsträningen på HiK idag, och hon gjorde det perfekt! Rakt ut efter hindret => belöning. Andra gången hoppade hon också rakt ut och fick ett sitt-kommando, sedan återhopp och belöning. Duktig Dieselråtta!

Jag har också haft hjälp av Jonas som störig tävlingsledare. Diesel kan nu strunta helt i honom även om han går precis intill och säger lägg hunden, sitt hunden, sitt, rulla runt, kommendera etc. så jag är väldigt nöjd med träningen 🙂

I tisdags passade jag på att träna medans Jonas red. Vi började fotgåendet utanför stallet och gick in i ridhuset (där hästarna stod och väntade). Busenkelt tyckte Diesel och tittade bara på mig 🙂 Sedan tränade vi lite till fotgående i paddocken, och gjorde även ett läggande och en inkallning. Avslutningsvis blev det fyra minuter platsliggning med Ludde nere på grusplanen. Efter en stund var det så mörkt att jag knappt såg om Diesel låg ner (fast det gjorde hon 🙂 ), men då var klockan 20:30, så det kändes ändå som att ljuset stannade härligt länge.

På tävlingsträningen på HiK idag gjorde jag en väldigt bra inmarsch på plan, en linförighet med jättefin kontakt men en position som bitvis var på tok för långt fram. Sedan avslutade vi med en superbra budföring och efteråt lite extra fotgående träning med fokus på rätt position. Perfect practice makes perfect!

Så i veckan har jag tränat fotgåendet i följande miljöer

 • I köket, hallen och vardagsrummet (samt övergångar mellan rummen). Klart svårast är när katterna hjälper till att äta upp Diesels belöning…
 • På verandan
 • På gräsmattan
 • På två ställen i skogen
 • I Slottsskogen
 • På parkeringsdäcket vid Lorensberg
 • På parkeringen utanför bygghandeln i Landvetter
 • I gruspaddock
 • I ridhus
 • På grusplanen på HiK

2 svar på ”Wall of Fame”

 1. Men jösses vad du är kreativ! Det är bara att kopiera. Tyckte att jag var bra på att hitta nya miljöer/störningar men nu ser jag att jag behöver utveckla mig! Tack

  1. Tack 🙂 Japp, kopiera på. Skriv gärna Vilka fler du kommer på så kan jag träna i ännu fler miljöer.

   Min tanke var att åka runt och göra ärenden med Diesel i bilen och vid varje stopp passa på att träna lite.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.