Vardagslydnad

På den här kursen lär du dig att träna de viktigaste färdigheterna en bra familjehund behöver till vardags. Vi jobbar bland annat med inkallning, gå fint i koppel, hundmöten, kontakt, sitt, hälsa fint och att vänta på ”varsågod”. Du kommer också att lära dig om miljöträning och aktivering. Social träning med andra hundar är också en viktig del av kursen.

Vi kommer jobba mycket i ”riktiga” situationer, t ex genom att gå gemensamma träningspromenader i Slottsskogen, för att ge dig och din hund bästa möjliga hjälp i de situationer där ni behöver det.

Det viktigaste med kursen är emellertid inte vad hunden lär sig utan vad DU lär dig. Vårt mål är att du ska lära dig principerna för effektiv hundträning som gör att du kan tackla de nya utmaningar med din egen hund efter kursen.

Vi använder vi oss av en metod som kallas ”klickerträning” på alla våra kurser. Klickerträningen är en otroligt effektiv och rolig träningsmetod. Klickerträningen gör din hund till en ”inlärningsmaskin” som älskar att träna och lära sig nya saker. Det har du glädje av resten av hundens liv.

Kursen sträcker sig över 6 veckor och är öppen för alla raser- oavsett ålder!

Kurslitteratur:
• Kurskompendium (ingår i kurspriset)
Klickerträning för din hund 

Andra rekommenderade böcker till kursen:
• I samspråk med hunden, lugnande signaler

Innehåll: inkallning, hundmöten, avslappning/passivitet, gå fint i kopplet grundfärdigheter efter intresse: sitt, ligg, stå/stanna, vardagsfot

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Elsa Blomster på 0736 -21 50 74 eller elsa@blomsterhundar.se

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.