Klickertränarkurs

Den här kursen är ett unikt erbjudande till dig som verkligen vill bli skicklig på klickerträning! Kursen går över 4 helger, fördelade under hela året, och ger dig en väldigt grundlig introduktion till klickerträning, både i teori och praktik. Det läggs stor vikt vid praktisk träning med egen hund i tillägg till teorin.

Kursen består utav 4 steg

KLICKERTRÄNING STEG 1
Första helgen på kursen läggs det störst vikt på att forma fram nya beteenden. Du lär dig att använda shaping och targeting för att forma fram nya beteenden hos hunden. Du får också en grundlig introduktion till Grundfärdighetsträning, inlärningspsykologi, beteendeanalys och de 4 hemligheterna hur man blir en supertränare.

KLICKERTÄNING STEG 2
Andra helgen på kursen läggs det störst vikt vid att sätta rätt kriterier i träningen. Centrala teman är 80%-regeln, loggföring av träningen och att göra bra kriterieplaner. I tillägg fortsätter vi träningen på grundfärdigheterna som vi började med första helgen. Vi går också igenom olika inläringstekniker och strategisk leverans av förstärkare.

KLICKERTRÄNING STEG 3
Tredje helgen är huvudtemat stimuluskontroll – hur vi lär in säkra kommandon. Vi går igenom de fem stegen för att få full stimuluskontroll på beteenden, och kör flera praktiska övningar på detta. Du lär dig också att växla mellan stimuluskontroll och frivilliga beteenden. I tillägg kommer du under helgen att lära om Pavlov som alltid sitter på din axel (klassisk betingning och reglering av aktivitetsnivå).

KLICKERTRÄNING STEG 4
Huvudtema för den fjärde helgen är baklängskedjning – ett mycket centralt tema när man klickertränar. Du lär dig sätta ihop flera beteenden i följd på ett sådant sätt att momenten blir stabila och pålitliga. Vi jobbar i praktiken både med kedjor som styrs av kommandon och av “miljösignaler”. Baklängeskedjning är ett avancerat tema men det är nu det börjar bli riktigt kul!

Mellan kursträffarna kommer du att ha både teoretiska och praktiska hemuppgifter.

Kurslitteratur kommer bl.a att vara:
* Klickerträning för din hund
* Lydnadsträning i teori och praktik
* Skjut inte hunden
* Målrettet Miljøarbeid
Kurslitteratur kan köpas vid kursstart till specialpris.

Vi förbehåller att ändringar av kursdatum kan ske. Det är ett begränsat antal lediga platser på kursen. Fyll i anmälningsblanketten nedan. Anmälan är inte bindande förrän du tackat ja till erbjuden plats. (Det e-postsvar du får när du fyllt i blanketten är alltså bara en bekräftelse på att din ansökan registrerats.) Vi kan inte garantera att du kommer med på utbildningen. Vid stort antal anmälda kommer vi att välja ut de mest kvalificerade sökandena för att hålla en hög nivå på utbildningen. Alla kommer att få svar av oss. Tveka inte att skicka in din anmälan och var inte för blygsam när du fyller i tidigare erfarenhet och målsättning. Berätta även hur gammal du är och vad du jobbar med när du inte håller på med hundar.

 

Vi hälsar dig välkommen till ett lärorikt år!

 

Här kan du läsa mer om vad vi gjort tidigare år

Tillägg 2013-07-01: Numera hålls alla kurser via Klickerförlaget Göteborg AB. För aktuellt kursutbud, gå in på www.klickerforlaget.se/kurser

2 svar på ”Klickertränarkurs”

  1. Jag är 18 år och går 2 året på Mikael Elias Teoretiska i Göteborg, samhälle ekonomi. Jag tävlar och träna agility med mina två shelties. Jag har även tävlat lite lydnad. Agilityinstruktörs utbildning har jag gått och jag har kurser för Stenungsunds brukshundsklubb. Jag har tränat lite med klicker och tycker att det är en effektiv träningsmetod som jag skulle vilja lära mig mer om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.