Cup-ledare :)

19_120428_IMG_7038_500.jpg
På dagens välarrangerade working test i Ed drog vi till med 96 av 100 poäng och en förstaplacering 🙂 Vi fick ett ordentligt pris, två 4-kilossäckar hundmat, en vattendummy, en leksaksdummy i form av en kyckling (som numera inte har något handtag för Jonas och Diesel testade hur den fungerade som kampleksak 😉 ), en flaska bilvax, 100 kr presentkort på Shell samt två rabattcheckar på 25 öre per liter på bensin hos Shell. Lite antiklimax blev det sedan på Shell i Uddevalla där det visade sig att presentkortet bara gällde i Ed, och att rabattcheckarna gick ut 31 mars, men annars var allt bra 😉

Working testet i Ed är en del av SSRK Västras Working test cup. Eftersom vi vann idag leder vi cupen 🙂 Fast det har ju förstås bara varit en av fyra deltävlingar 😉 Nästa tävling vi kan vara med på är Halmstad 3 juni, men ni som kan och vill åk och kolla i Säve 5 maj och Borås 20 maj!

Vi värmde upp med jaktfotsträning. Det kan vi aldrig få för mycket av 🙂 Sedan blev det vår tur.

Diesel
Första stationen var två enkelmarkeringar. En på ”vår” sida en bäck och en på andra sdian. Diesel spikade båda markeringarna, men på vägen tillbaka med andra markeringen gjorde hon en liten sväng ut åt höger så jag kallade på henne. 19 poäng blev resultatet.

Mellan första och andra stationen tränade vi lite mer på jaktfoten, bäst att passa på, det är ju inte så ofta vi får möjlighet att träna i provmiljö 🙂

12_120428_IMG_6997_500.jpg
Andra stationen var också två enkelmarkeringar som hamnade väldigt dolt i två snår. Diesel spikade dem också, och gjorde nu perfekta avlämningar. 20 poäng.

Tredje stationen var först en markering och sedan ett linjetag till samma område. Det löste hon också jättebra. Först tyckte jag att hon gick lite snett på linjetaget, men hon hamnade perfekt. 20 poäng.

15_120428_IMG_7009_500.jpg
Fjärde stationen var ytterligare två enkelmarkeringar över två små bäckar. Diesel spikade de och fick beröm av domaren 🙂 20 poäng.

16_120428_IMG_7016_500.jpg
Sista stationen var en närsöksstation där det låg två dummies i ett snår. Jag kom ihåg snåret som vi tränade i sist, och det ville hon inte riktigt gå in i (hon tyckte det räckte att söka utanför) så jag tänkte att jag skulle behöva trycka på henne lite för att få in henne. Första skicket ut blev lite tveksamt, hon kom till gränsen på snåret (20 meter från mig), och då sa jag ”ut” igen för att få in henne i snåret, men hon gick lite till höger. Jag skickade ”ut” henne igen, och blåste sedan närsöksignal. Då snubblade hon på en dummy 🙂 På andra skicket drog hon lite till vänster så jag stoppade henne och skickade höger och blåste närsöksignal. Då snubblade hon över nästa dummy också 🙂 (undrar om någon hade viskat till henne var de låg? 😉 ) 17 poäng fick vi, avdrag för lite många kommandon. Vid närmare eftertanke hade jag kunnat ha is i magen, skicka ut henne och blåsa närsöksignal direkt istället för att skicka henne åt sidan.

Så totalt sätt är jag väldigt, väldigt nöjd med dagen. Fotgåendet på första stationen var lite för långt fram för min smak, men på andra stationen var det bättre och på tredje och fjärde riktigt bra.

Placeringarna
Placeringarna. 3:an, 1:a och 2:an

Vi träffade några kändisar också. Anna med Quori fixade 78 poäng. Catta och Sam fick 82 poäng och en delad femte placering.

Vilda
Åsa och Vilda gick det tyvärr inte så bra för. Vilda var skendräktig, så de bröt efter fjärde stationen.

Easy
Ann-Charlotte och Easy
fick 82 poäng.

Gandalf
Mikael och Gandalf, Diesels halvbror, fick 68 poäng.

Grattis allihop!

Här finns det några fler bilder

Working test i Ed

19 bild(er)

 

5 svar på ”Cup-ledare :)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.