Vårens apporteringskurser

Under våren har jag haft två apporteringskurser, en veckokurs på sex tillfällen och en helgkurs. Apporteringskurserna är verkligen mina favoritkurser. Genom att jobba på nära håll och verkligen lära hunden att det lönar sig att lämna av allt den hittar till oss, trots störning, så får vi hundar som älskar att komma till oss och slipper problem med att hundarna tar en sväng med dummien, eller byter till en annan.

Det går också utmärkt att börja träna så här så fort valpen kommer hem. Den yngsta hunden på kursen var bara 14 veckor, men jobbade på jättefint. Självklart får man hela tiden anpassa svårighetsnivån på övningarna efter hundens utbildningsnivå.

Slutsatsen efter kurserna är att med avlämningar, stadga och jaktfot kommer man riktigt långt 🙂 Det ska bli spännande att följa kursdeltagarna, jag tror att flera av dem kommer ta sig ut på working test under året och säkert på jaktprov under nästa år.

 

Helgkursens deltagare

IMG_7112.JPG
Yodler

IMG_7125.JPG
Musse

IMG_7152.JPG
Linus

IMG_7275.JPG
Vill

IMG_7103.JPG
Daisy

14_110710_IMG_1791_500.jpg
Gunde fastnade tyvärr inte på bild under kursen, så här kommer en bild på honom från förra året.

Veckorkursens deltagare
IMG_7298.JPG

Spirit

IMG_7323.JPG
Ada

IMG_7389.JPG
Speed

 

Fler bilder

Apporteringskurs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.