Val, val och val – köket var iaf enkelt!

När vi nu gjort alla val (nästan…) för husbygget så kanske det hade varit lättare med ett färdigt hus 😉

Mötet hos Vedum för att bestämma köksinredningen (och även lite saker till toaletterna och groventrén) gick väldigt smidigt. På drygt en timme hade vi fått precis det vi vill ha (minus en köksö, den får vi sätta in senare eftersom det inte blir handikappanpassat annars). Eftersom vi gjorde om vårt kök 2012 och är jättenöjda med det så var det ganska enkelt. Vi pekade på samma bänkskiva samtidigt och på samma handtag samtidigt – säljaren tittade lite konstigt på oss 😉

kokDet blir vita skåpluckor med speglar (Alice), valnötsbänkskiva (laminat) och valnötsgolv. Lådor överallt och handtag på alla lådfronter (vilket innebär att vissa handtag inte kommer ge utdelning (=öppna en låda) om man drar i det, men det ser snyggt och symmetriskt ut. Så det så 😉 Vi har det så i vårt kök idag, så så blir det även om säljaren tyckte vi var lite konstiga. Dessutom drar man bara en gång i dekorationshandtagen – det händer ju liksom inget om man drar igen… Bilden ovan saknar dock handtag på vissa lådfronter) Vitvarorna har vi inte bestämt exakt än, de kommer vi köpa från Jonas firma, vi vet bara att det blir induktionshäll, inbyggnadsdiskmaskin, kyl, frys och så ugn och mikro i högskåp/inbyggda.

Vad gäller valen till huset i övrigt var det myyycket jobbigare… Vi satt i tre timmar och till slut spydde vi nästan på allt. Eller nej, det var kul, men sjukt mycket. Färg på fönster, fönsterbänkar (marmor, infällda), dörrhandtag på innerdörrar och ytterdörrar, modell på innerdörrar och ytterdörrar, golvlister, taklister, färg på huset (enkelt, samma som i katalogen – vitt – fast med någon särskild färgkod för just den vita), färg på takpannorna (grå), antal kupor på takpannorna… Och så vidare och så vidare… Men bra blir det 🙂 Det vi ännu inte bestämt (och inte behöver bestämma förrän i augusti/september är kakel, klinkers och tapeter.) 11 sidor med val att fylla i var det, och nu är det klart 🙂 Skönt det, nu ska vi vila från alla beslut ett tag.

4 svar på ”Val, val och val – köket var iaf enkelt!”

 1. Hej! Vi bygger också ett Villa Sjövik från Vårgårdahus utanför Göteborg. Ser fram emot fler uppdateringar här på bloggen!

   1. Hej igen!

    Nu börjar det bli dags för oss att skriva entreprenadkontrakten och eftersom ni också bygger i Göteborg hade det vart kul att veta vilka entreprenadfirmor ni anlitat och om ni än så länge är nöjda? Jag skulle gärna velat komma i kontakt med er via telefon eller mail.

    anita.santa@hotmail.com

    Hälsningar Anita

    1. Hej!

     Kul! Vi har använt de entrepenörer som VårgårdaHus förutom för elen som Jonas kollega på Göteborgs el- & rörjour kommer att göra, och än så länge fungerar det väldigt bra (bara grunden, vvs i grunden och stomresning gjort än, så vi har inte träffat alla än. Vi hade en diskussion med rörläggaren om att han hade lagt kallvattnet för nära golvvärmen och varmvattnet, men det löstes genom att han gjorde om det och flyttade på kallvattnet. (Uppvärmning av kallvattnet kan skapa legionellabakterier, så det ska vara separerat från värmvatten/golvvärme med minst 10 cm).

     Schakt: Mathias & Anders Schakt AB
     Grunden: Grundbyggarna i GBG AB
     VVS: Hellbergs vvs Teknik AB
     Snickerier, montering etc: Delfi Bygg AB
     Kakel, klinker: Richard Andersson Bygg AB
     Måleri (invändigt, utvändigt ingår ju inte): Kbm Måleri AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.