Monterey

Nu sitter vi på en liten restaurang utanför Monterey och har precis ätit hamburgare och musselpasta (gissa vem som åt vad). Vi är på väg söderut igen, efter att ha gjort Monterey. Först körde vi ner till centrum och parkerade. Därefter gick vi till det lilla maritimhistoriska muséet och tittade på en film om Montereys historia. Det är många som har velat ha Monterey (och Kalifornien). Först Mexico, sen USA och så ville England ha det, men de kom en vecka för sent.


Hamburgertallrik
Musselpasta

Efter filmen bestämde vi oss för att ”fönstershoppa” på muséet och såg bland annat ett fyrtorn, eller iaf den Fresnellins som sitter i fyrtornet. Vi tror att det var den största, den av första ordningen, som är så stor att man kan stå i den. (Detta lärde vi oss vid fyrtornet igår, det fanns nämligen en fullt fungerande sådan där, fastän vi inte fick se den.) Efter muséet gick vi till Fishermas wharf, piren, där Elsa mumsade i sig lite Clam Chowder-soppa med bröd till frukost. Johannes fick lite bröd, för i övrigt kunde man bara köpa fisk på piren. Väldigt mycket olika sorters fisk fanns det iaf. En bit in på piren fick vi syn på en båttur med glasbottnad båt, så vi hoppade på den och fick, inne i hamnen, se sjölejon, havsuttrar, sälar och fåglar. Det verkade nästan som om båtföretaget hade bjudit dit dem för att kunna visa för turisterna. Söta var de iaf och idag fick vi bättre bilder, så de laddar vi upp sen. Vi fick även se kustbevakningens pir och deras båt, och en massa sjögräs som man tydligen kan använda till en massa bra. Är man utter kan man knyta fast sig i det så att man får sova en stund (och vakna på samma ställe som man somnade på), är man människa kan man ha det i hudprodukter, i glass eller till en hel massa andra bra saker.


Havsuttrar

Sjölejon

Sjölejon som hoppat upp på en båt (där han inte skulle vara, det röda nätet var till för att hålla honom borta)


Sälar


Mås

Väl tillbaka på fastlandet igen hittade vi en liten buss som körde genom stan (gratis, alltid bra), så vi åkte hela rundan som den körde. Det tog ungefär en halvtimme och under resans gång fick vi se Montereys affärsstråk, Cannery row (igen, vi var där igår också) och entrén till akvariet. Väl där bestämde vi oss för att vi hade sett alla djur vi ville se, så vi åkte tillbaka till bilen och körde vidare.

Eftersom både vi och bilen var lite hungriga så stannade vi här för att äta, där ”här” innebär halvvägs mellan Monterey och Point Lobos, där vi var igår. Nu ska vi åka vidare mot Los Angeles, men vi kommer nog inte åka hela vägen idag.

Så här har vi iaf åkt fram tills idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.