Innan jag smakat den här soppan visste jag inte riktigt om jag gillade fänkål, men nu gör jag det! Väldigt enkel och god soppa. Att äta scones till rekomenderas.
Tomat- och fänkålssoppa
TIPS! Koka potatis till fredag!
Tid 25 min
Syrligt, gott och gjort i en handvändning!
4 portioner
2 gula lökar
2 fänkål
2 vitlöksklyftor
1 msk raps- eller olivolja
4 dl vatten
2 msk fisk- eller grönsaksfond
3 dl lätt- eller folköl
500 g passerade tomater (t ex Ardita)
1 tsk strösocker
3/4 tsk salt + 2 krm svartpeppar
TILL SERVERING
grovt bröd
2 dl lätt crème fraiche
1. Skala och finhacka löken. Ansa och strimla fänkålen. Pressa vitlöken och fräs alltsammans i olja i en kastrull.
2. Häll på vatten, fiskfond, öl och tomater. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker,
salt och peppar.
3. Servera med lätt crème fraiche och bröd.
ENERGI PER PORTION 273 kcal
14 g fett, 8 g protein, 26 g kolhydrater
Receptet kommer från Laga Lätt nummer 10, 2007
http://lagalatt.se/recept/middag-hela-veckan-1007/index.xml