120 g tärnade morötter
80 g tärnad rotselleri
100 g tärnad paprika (gul, grön, röd)
100 g strimlad purjolök
100 g tärnad potatis
1-2 msk curry
1 liter fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
1 msk vetemjöl (redning)
200 g torsk (ta dubbelt)
10 g gräslök
100 g skalade räkor
Salt
Peppar
Vitlök
Vitt vin
Palsternacka
Dill
Fräs morötter, selleri, paprika och purjolök i lite matfett.
Tillsätt curry, potatis och fiskbuljong. Koka grönsakerna knappt mjuka.
Tillsätt grädde, crème fraiche, citronsaft och red av med vetemjöl.
Tillsätt torsken skuren i bitar. Låt soppan sjuda tills fisken är
färdig. Tillsätt dill, gräslök. Smaka av med salt och peppar. Garnera
med räkor, palsternacka och vitt vin efter behag.