Pepparkakor

 

Vi gjorde lite annorlunda pepparkakor tillsammans med några
ubytesstudenter i min klass. Glasyren är florsocker med tropisksmak
blandat med lite vatten och lite lite ättika.

3½ dl sirap
2 hg socker
2 hg smör
3 msk grädde
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
1 tsk nejlikor
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
9 hg vetemjöl

  1. Värm sirap, socker, smör och grädde lindrigt och låt svalna (får inte vara varmt, då blir degen stenhård)
  2. Blanda i kryddorna, mjölet och bikarbonaten, Spara lite av mjölet till dagen efter. Låt vila i kylskåp.
  3. Dagen efter provbakar man en kaka och har sen ev. i mer mjöl. (I lagom ugnstemp, runt 200 grader, tills de fått fin färg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.