Hunddag

Imorgon blir Diesel 15 veckor, men här kommer förra veckans bilder. 14 veckor gammal och 12 kg tung

14 veckor

14 veckor

Idag har det varit en hundig dag. Vi började dagen med en promenad genom skogen. Vi letade lite godis, tränade inkallning och sitt kvar. Sedan vilade vi en stund innan vi tränade lite sitt. Sen vilade vi igen och sen tränade vi lite ligg, lite stanna kvar och lite nej och Diesel var jätteduktig. Ludde fick träna på att sitta fint, han börjar få in balansen nu.

På eftermiddagen var vi ute i skogen igen och båda hundarna fick leta upp lite saker. En vante och en tennisboll gick jättebra, men plastflaskan tyckte de inte var så kul att hitta. Testade även att skicka Diesel på ett synligt linjetag, hon var jätteduktig. Sen kopplade jag henne och så fick hon följa med en bit bort när jag la ut ett linjetag åt Ludde. Han tog det fint medan Diesel satt kopplad en bit bort (tyst och stilla, hon var jätteduktig). När jag släppte henne stack hon bort och kollade där vi hade lagt bollen innan, men den fanns ju inte kvar. Ludde fick träna stadga när Diesel letade, det tyckte han var svårt. Han ville mycket hellre vara ute och leta själv, men för det mesta satt han duktigt kvar.

Nu har vi vart och hämtat mjölk. Båda hundarna gick lösa och var jätteduktiga. De fick dock lite fetvadd i öronen under körsbärsträdet, körsbär är tydligen väldigt gott… Jag tyckte dock inte att de behövde äta så många utan försökte få med mig dem istället och det gick ganska bra. Diesel lärde sig av nej-övningen i morse, men då var det ju bara en godis som var nej, så hon försökte köra den varianten på körsbären… Om jag sa nej på ett körsbär hejdade hon sig och gick till ett annat…

Ett svar på ”Hunddag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.