Lucka 23: Vinteraktivering

När snön ligger djup blir det svårt att träna som vanligt ute (plus att man förfryser om man försöker 😉 ) men det finns många saker man kan göra ändå som ”vinteraktivering”. Dels kan man ju träna detaljmoment inomhus, t ex fjärrdirigering och vittringsapportering. Det är också ett ypperligt tillfälle att lägga ytterligare några tricks på hundens repetoar. Det finns ju även en uppsjö av olika aktiveringsleksaker att testa. Jag försökte lära katterna en aktiveringsleksak här om dagen, det gick sådär 😉 (de skulle putta undan kulor för att komma åt godisen som låg under). Vi får köra ytterligare några pass innan poletten trillar ner. Däremot öppna garderobsdörrar och sno tvätt klarar katterna alldeles utmärkt utan att jag hjälper dem 😉

Trixa & Tvätten
05_101219_IMG_2635_500.jpg

Utomhus gillar jag att leka snöbollskrig med hundarna, antingen som belöning eller bara för att det är kul. Man kan även lägga spår i snön (kul utmaning om hunden aldrig gått spår i snön plus att du ser exakt var spåret går. Kom ihåg att även träna när det är barmark så att hunden inte lär sig att bara gå på synintrycket (spåren i snön)). Tillsammans med husse leker vi ofta kurra-gömma. En av oss går och gömmer sig medans den andre väntar med hundarna. och sedan får hundarna leta upp den som gömt sig. I snön blir det extra utmanande med små sök, t ex gräva ner bollen liten i snön. Håll bara koll på hunden så att den inte blir för kall.

Jag roade mig med att lära Ludde att knuffa ner pulkan för backen (nästa steg blir nog att få honom att åka ner för backen 😉 ) och sedan lärde jag Diesel att dra upp pulkan för backen. Först tyckte hon det var läskigt när pulkan förföljde henne, men sedan gick det bättre. Vi behöver köra ytterligare några pass för att hon ska bli säkrare, men här är iaf en liten film från träningspass två.

Dagens fråga: Vad är ditt bästa vinteraktiveringstips?

Ett svar på ”Lucka 23: Vinteraktivering”

  1. Rolig kalender du har skrivit. Man behöver lite inspiration i vintermörkret.
    God Jul och ett Gott Nytt År från oss i Gråbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.