Andra plats i cupen

I söndags startade vi på working test igen, den här gången i Halmstad. Det gick inte riktigt lika bra som sist, främst pga en missad markering, men vi fick ihop 87 poäng, en femte placering av 60 hundar på deltävlingen och en andra placering av 111 (!) hundar i cupen.

1:a Mandylike’s Visible Vim, Labbetik och Heléne Gustafsson med 191 poäng
2:a SE VCH RLD N Vildsilkes Flinga, Goldentik och Elsa Blomster med 183 poäng
3:a Hinnared’s Cutie, Flattik och Birgitta Westrin med 182 poäng

Lena var med som sällskap, och det var väldigt bra för det blev en lååång dag. Vi var på plats vid 11 och åkte hem 18:30…

Första stationen var en enkelmarkering på vatten. Markeringen hamnade lite bakom en gräsö, och man stod på en kulle och skickade hunden. Det gjorde att uppgången blev lite klurig, och Diesel släppte dummien två meter ifrån mig, skakade sig och plockade sedan upp den igen. 17 poäng

Andra stationen var två enkelmarkeringar i stenig skogsterräng. Första markeringen hamnade högt uppe i ett träd, så de fick kasta om. Sedan gick Diesel alldeles för djupt (jag tror hon var störd av att ha sett dummien fastna i ett träd först). Hon jobbade på fint, men efter en stund kallade jag henne mot mig och dirigerade henne rätt. Jag var väldigt nöjd med dirigeringen faktiskt, ett fint vänstertecken. Andra markeringen spikade hon. 11 poäng.

Tredje stationen var två enkelmarkeringar på en öppen äng som Diesel spikade helt perfekt enligt mig, så jag förstår inte varför vi bara fick 19 poäng.

Fjärde stationen var en enkelmarkering som nog skulle hamnat ganska snårigt, men den hamnade bara lite snårigt. Diesel spikade iaf den. 20 poäng.

Femte stationen var två enkelmarkeringar som hamnade på olika djup, en på en äng och en bakom första nerslagsplatsen i skogsbrynet. Diesel spikade båda två. 20 poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.