Slutbesiktning och inflytt!

I fredags kl 8 var det slutbesiktning. Snickarna städade av golven mm den sista timmen innan dess för att skador mm skulle synas lättare.

Besiktningen utfördes av garbos besiktningsman (som vi haft en försäkring via under byggtiden). Eftersom vi gör elen själva/via Jonas jobb så ingick den inte i besiktningen (vilket var bra eftersom den inte var helt klar – hade den ingått i entreprenaden hade den inte blivit godkänd och vi hade inte fått flytta in).

Några småskador hittades så klart under besiktningen (svårt att undvika det), men inget som hindrade att vi skulle få flytta in. Ca 15000 uppskattade besiktningsmannen skadorna till, och då betalar vi inte det beloppet till entreprenörerna förrän de åtgärdat felen. Vissa saker var ganska enkla, t ex skavd färg på ytterdörren, det saknas en del till skjutdörrsgarderoben så inredningen kunde inte monteras än, några sprickor i färgen i hörnen på övervåningen osv. Det tråkigaste är att det är ojämnheter i laminatgolvets skarvar, det vet vi inte riktigt hur det ska åtgärdas än.

I vilket fall som helst fick vi tillåtelse att flytta in – så kl 10 kom våra städare för att städa undan allt flyttdamm och putsa fönster (medan vi åkte till Ikea för att fixa de sista möblerna). Kl 13 kom flyttgubbarna och började bära – de var klara kl 18… Jag är glad att vi inte behövde bära allt det själva. Under eftermiddagen kom min familj, Jonas bror och några kompisar och hjälpte oss att bära, bygga möbler, laga mat och packs upp. Middag för 10 personer och fem övernattningsgäster utan att det ens kändes trångt 🙂

Så här glada var vi efter slutbesiktningen 🙂

Trixa kollade in flyttbilen och såg till att vi inte skulle glömma henne

Kaffemaskinen installerades provisoriskt 

Utsikten när vi vaknade flesta morgonen i nya huset – underbart!! (Fast sedan satte vi upp rullgardiner, det blev väldigt ljust utan dem 😉 )

Pappa monterar skohylla 
Trixa hittade en ny favoritplats

Sängen funkade i nya huset också


Seeker hittade inte sin vanliga vattenskål men tyckte att den här upphöjda varianten fungerade lika bra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.