2021 – ny flockmedlem och nytt hus på gång

Den mesta aktiviteten sker i Klickerförlagets och Apportering till vardag och fests regi, så det blir visst bara årssammanställningar här 😉

Under 2021 utökades i alla fall flocken med ungefär 10 kaniner, 20 höns och Sea-Croft Yarrow, kallad Yarrow. Med en drygt ettåring och en 3.5 åring i familjen så blev det en minst sagt intensiv period, men Yarrow hanterade det väldigt fint. Han är en stabil typ som är väldigt rolig att träna. Det ska bli spännande att se hur han utvecklas framöver.

Med Keen fortsatte jag träna mot provstart. Vi startade på SGL:s working test för första gången och trots att jag var jättenervös var han stabil vid sidan och vi fick in en apport. Sedan åkte vi ut på apport 2 eftersom jag inte lyckades hålla honom i rätt område och det fanns väldigt lite vittring (minst en hund till åkte ut på den apporten).

Vi startade också på B-prov i Sverige och fick ett andrapris – vattendirigeringen blev för omständlig. Sedan åkte vi till Danmark och startade och fick ett förstapris i öppenklass, så målet för 2022 är förstås att ta ett förstapris i öppenklass i Sverige så vi är redo för eliten sedan.

Vi hann även med några jakter, börja revidera Apportering till vardag och fest (andra utgåvan kommer ut i juni 2022) och påbörja bygget av vårt nya hus – Blomstergården. Jag återkommer med mer information om husbygget i ett eget inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.